Ενημέρωση τουριστών για τη Γενοκτονία

Μοιραστείτε το

Μέσω ειδικών εντύπων θα ενημερώνονται φέτος το καλοκαίρι, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την περιοχή της Βόλβης. Η δράση προαναγγέλθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποίησε φέτος ο Δήμος Βόλβης.

Στόχος της δράσης είναι η συμβολή του δήμου Βόλβης στη προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας


Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία

Φέτος πραγματοποιήθηκαν, σε όλο τον δήμο Βόλβης, εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στον Σταυρό, την έδρα του δήμου Βόλβης, ο δήμαρχος Βόλβης, εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων και οι τοπικές αρχές, κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο, μπροστά από το Δημαρχείο.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Ανοιξιά, Ασπροβάλτα, Βαμβακιά, Λίμνη και Ξηροπόταμο.

Ο δήμαρχος Βόλβης με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο, προανήγγειλε ότι σε συνεργασία με Ποντιακούς Συλλόγους και φορείς, θα ενημερώσουν τους τουρίστες που επισκέπτονται τον δήμο Βόλβης για την Γενοκτονία. Συμβάλλοντας στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της.


Ειδικότερα ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Λιάμας Διαμαντής δήλωσε:

«Η 19η Μαΐου 2019 μένει χαραγμένη στην παγκόσμια ιστορία, ως η επέτειος μιας από τις πιο αποτρόπαιες στιγμές ανθρωπότητας. Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μνημείο βαρβαρότητας για όλο τον κόσμο. Αποτελεί ευθύνη όλων εμάς, να επιτύχουμε την καθολική αναγνώριση της σε όλες τις γωνιές του κόσμου, φωνάζοντας «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Για τις ψυχές των εκατοντάδων χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών, που χάθηκαν τόσο άδικα, οφείλουμε να διεκδικήσουμε να ακουστεί μια ειλικρινή συγνώμη από τους θύτες αυτή της ανήκουστης πράξης.

Ο δήμος Βόλβης, περιέχει στα σπλάχνα του, περήφανους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας. Ελληνίδες και Έλληνες του Πόντου, που έστησαν τα σπιτικά τους, δημιούργησαν ολόκληρα χωριά από το μηδέν. Μετατράπηκαν σε βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας και της Ελλάδας.

Σε όλους αυτούς, δίνουμε τον λόγο μας, ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το καθήκον μας απέναντι τους.

Δεσμεύομαι ότι τη φετινή τουριστική σεζόν, σε συνεννόηση με τις Ποντιακές οργανώσεις του δήμου μας, θα ενημερώσουμε τους τουρίστες που θα μας επισκεφτούν, με ειδικά φυλλάδια. Συμβάλλοντας στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».


Δήμος Βόλβης

Δήμος Βόλβης ονομάζεται ο δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο οποίος συστάθηκε το 2011 από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Εγνατίας, Μαδύτου και Ρεντίνας. Πρωτεύουσα του είναι ο Σταυρός.

Έλαβε το όνομά του από τη λίμνη Βόλβη, περιμετρικά της οποίας απλώνονται τα εδάφη του δήμου. Εντός των ορίων του βρίσκονται επίσης τα όρη Κερδύλιο, Στρατωνικό και Βερτίσκος. Στα ανατολικά βρέχεται από το Στρυμονικό Κόλπο, εκεί βρίσκονται και οι μεγαλύτερες κωμοπόλεις, ο Σταυρός και η Ασπροβάλτα.

Η μεγάλη παραλία που σχηματίζεται στον κόλπο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θερινά τουριστικά κέντρα της ευρύτερης Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε το