Γιώργος Κουγιουμτζίδης – Η επική ανατροπή

Μοιραστείτε το

Μια επική ανατροπή και κατ’ επέκταση πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πάλης, κατάφερε να πάρει ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης.

Από 0-10, μέσα σε 1 λεπτό, κέρδισε με 12-10


Η επική πρόκριση στον τελικό

Με μία απίθανη εμφάνιση και επική ανατροπή, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης νίκησε με 12-10 τον Αρμένιο, Αρμάν Αβεγκιάν και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας του, στα 79 κιλά, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής μπορεί να βρέθηκε στο 10-0 ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιτελικού, όμως κατάφερε να πάρει 12 συνεχόμενους πόντους μέσα σε και εν τέλει και την νίκη με 12-10, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ακόμα μετάλλιο.

Την Τρίτη (18/4), ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης θα βρει απέναντι του στον τελικό τον Βασίλ Μιχαίλοβ, από την Ουκρανία, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Ουκρανός αθλητής στον άλλο ημιτελικό κέρδισε με 5-2 τον Σαμπούχι Αμιράσλανοβ, από το Αζερμπαϊτζάν.


Δείτε το video

Το «φαινόμενο» της Ελληνικής πάλης επιβεβαίωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το προσωνύμιό του, καθώς με απόλυτη ψυχραιμία και πίστη στις δυνατότητές του, έκανε την ολική επαναφορά και στο τέλος χαμογέλασε.

Το πρώτο μέρος του ημιτελικού με τον Αρμάν Αβαγκιάν εξελίχθηκε σε ένα αγώνα με τακτική και τον Αρμένιο να προηγείται 2-0. Ο Αβαγκιάν διεύρυνε το προβάδισμα του σε 6-0 και στην φάση που «ξύπνησε» τον πρωταθλητή Ευρώπης ο Αρμένιος πήρε τέσσερις πόντους.

Με το 10-0 περασμένο στο ταμπλό και challenge από την Eλληνική πλευρά, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης έμεινε ζωντανός και μείωσε σε 10-2. Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης μεταμορφώθηκε και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά άρχισε να μειώνει. Το «φαινόμενο» σταμάτησε την επίθεσή του μόνο όταν έφτασε στην ολική επαναφορά, όπου προηγήθηκε 12-10 σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ επιθετικής πάλης.

Με αυτή τη νίκη, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης πήρε άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο μικρό τελικό στο Παγκόσμιο u23

Δείτε παρακάτω το video, από την επική ανατροπή που κατάφερε ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης.


Διαβάστε επίσης: Ο θρυλικός Σαμψών

Μοιραστείτε το