Καλησπέρα και καλή βραδιά

Μοιραστείτε το

Ο Βασίλης Καρράς ήταν υπερήφανος για την Ποντιακή καταγωγή του, την οικογένεια του και για τον θρίαμβο της προσωπικής του καριέρας. Μιας καριέρας που δεν περιγράφεται με λόγια.

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά,
με τίτλο τη χαρακτηριστική ατάκα του


Βασίλης Καρράς – Βιογραφία

Ο Βασίλης Καρράς (Βασίλειος Κεσογλίδης), η λαϊκή φωνή με τη χαρακτηριστική χροιά και τα τραγούδια που σε τίναζαν σαν ηλεκτροφόρο καλώδιο, σίγησε για πάντα στις 24 Δεκεμβρίου 2023.

Όμως είναι «παρών», μέσα από τις δεκάδες επιτυχίες του, μέσα από τα λόγια του, από τις συνεντεύξεις του. Μέσα από τις σελίδες της βιογραφίας του, γραμμένη από τον συγγραφέα Θάνο Κανούση.

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά με τίτλο τη χαρακτηριστική του ατάκα «Καλησπέρα και καλή βραδιά» κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου 2024 και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει και σενάριο ταινίας.

Μιας ταινίας που παρακολουθεί την πορεία ενός μικρού αγοριού. Το οποίο με τη βαθιά αγάπη του για το τραγούδι, την επιμονή του, την αξιοσύνη του, το αλάνθαστο ένστικτό του, το οξύ επιχειρηματικό πνεύμα του, αλλά και την ντομπροσύνη του κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές όλων των εποχών.


Θάνος Κανούσης

Κάναμε πολλά ραντεβού με τον Βασίλη για να γραφτεί αυτό το βιβλίο. Σε κάθε ένα από αυτά, με περίμενε και μια έκπληξη για τη ζωή του. Μια ζωή σαν παραμύθι, μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και πολλή συγκίνηση.

Δεν είναι λίγο να πηγαίνεις πίσω σε κείνα τα πέτρινα χρόνια, που σημάδεψαν τη ζωή σου καθοριστικά. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, να θυμάσαι καταστάσεις και ιστορίες γεμάτες πίκρα, στενοχώρια και κλάμα. Μια τέτοια εξομολόγηση θέλει τόλμη και ειλικρίνεια, που ο Βασίλης διέθετε στον υπέρτατο βαθμό.

Ο Βασίλης άνοιξε διάπλατα την καρδιά του
και μου διηγήθηκε τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν

Έτσι θα σας την διηγηθώ τη ζωή του και ελπίζω να φωτιστούν όλα εκείνα τα κομμάτια της, που χωρίς ποτέ να προσπαθήσει να τα κρύψει, τώρα τα έχει αφηγηθεί με κάθε λεπτομέρεια.

Τίποτα κρυφό από τον κόσμο που τον αγάπησε και τον αποθέωσε, ως σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή!

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά

Απόσπασμα από τον πρόλογο

Η τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου του 2023, μια μέρα πριν μπει πάλι στην εντατική. Πήγα στο σπίτι του. Με έβαλε να του διαβάσω τη βιογραφία του μπροστά στη γυναίκα του, τον Στράτο και τον ξάδελφό του, τον Γιώργο.

Έβλεπα στα μάτια του, καθώς του διάβαζα το βιβλίο, μια μεγάλη ικανοποίηση από αυτά που άκουγε για πολλοστή φορά. Ρούφαγε κάθε λέξη και κάθε εικόνα με θρησκευτική κατάνυξη. Ήξερα όμως, πως πόναγε πολύ αλλά δεν ήθελε με τίποτα να φανεί ο πόνος του.

Πολλές φορές απέφευγα να τον κοιτώ στα μάτια. Είχε μια απόκοσμη, πέρα από το ανθρώπινο, όψη, γεμάτη αγάπη και καλοσύνη. Ο Βασίλης Καρράς ήθελε να τον θυμόμαστε όλοι χαμογελαστό, περήφανο και θαρραλέο.

Φεύγοντας, με φώναξε κοντά του και μου είπε:

«Θανούλη, θέλω να με αγαπάς και να με σκέφτεσαι»


Ο άστεγος στο Καβούρι

Ο Βασίλης Καρράς όταν βοηθούσε σε φιλανθρωπίες, έβαζε έναν όρο. Να μην γίνει γνωστό ποιος βοηθάει.

Όταν κάποια στιγμή έμενε στο Καβούρι, σε ένα ξενοδοχείο, έβλεπε απέναντι έναν άστεγο που ήταν μέσα στο κρύο. Τον είδε 1 – 2 – 3 – 4 φορές. Μετά την πληρωμή του, σταμάτησε με τον manager του και του είπε να βάλει τον φάκελο στη κουκούλα του άστεγου.


Το τελευταίο σημείωμα

Ο Θάνος Κανούσης μίλησε και για τη μάχη του Βασίλη Καρρά με τον καρκίνο, ενώ αποκάλυψε και το τελευταίο σημείωμα που άφησε ο «άρχοντας της νύχτας» στην αγαπημένη του σύζυγο, Χριστίνα:

Όταν βγήκε από την εντατική, μου δόθηκε ένα σημείωμα, και μου είπαν «θα το βάλεις στην βιογραφία» όταν θα έχει «φύγει». Το σημείωμα απευθυνόταν στη γυναίκα του και έλεγε:

«Χριστίνα, σε αυτό το ταξίδι δεν θα σε πάρω μαζί μου, να μείνεις πίσω να βοηθάς τους ανθρώπους, έχεις τρόπο δικό σου εσύ για αυτό σ΄ αγαπώ»


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Θάνος Κανούσης
  • ISBN: 978-960-579-174-2
  • Κατηγορία: Βιογραφίες
  • Έτος έκδοσης: 2024
  • Εκδότης: Ταξιδευτής
  • Σελίδες: 264
  • Ενδεικτική τιμή: 19€ – 21€

Βρείτε το βιβλίο «Καλησπέρα και καλή βραδιά» ΕΔΩ

Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται με τη μία και που στο τέλος του, σε έχει συστήσει σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο. Ο οποίος κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι για να είσαι καλός τραγουδιστής πρέπει να είσαι, πάνω απ’ όλα, καλός άνθρωπος.

Η ζωή ενός μύθου της πίστας

Μέσα από δεκάδες φωτογραφίες (οι περισσότερες ανέκδοτες ως σήμερα) ζωντανεύει η ζωή ενός μύθου της πίστας, από τότε που ήταν δέκα ετών και δούλευε για να βοηθάει την οικογένεια του. Μέχρι την… απαγωγή στο Αγρίνιο και τις αμέτρητες ιστορίες των νυχτερινών μαγαζιών, φτάνοντας στο τέλος της ζωής του, όπως ακριβώς την έζησε: Με αξιοπρέπεια.


Διαβάστε επίσης: Οι άγνωστες στιγμές του Βασίλη Καρρά

Μοιραστείτε το