Με Πυρρίχιο αποχαιρέτησαν τον 23χρονο φαντάρο

Μοιραστείτε το

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη, η κηδεία του 23χρονου φαντάρου. Ο οποίος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, το περασμένο Σάββατο, σε μονάδα της Λήμνου.

Ο Γιώργος υπηρετούσε σε μονάδα της Λήμνου και σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας του. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της Μονάδας και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου. Όπου δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Η κηδεία του άτυχου στρατιώτη έγινε χθες Δευτέρα (19-4-2021) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος Γιώργος ήταν μέλος της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης, ενώ έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα του Μακεδονικού.


Μήνυμα από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης

«Ο αγαπημένος μας πρωτοχορευτής πέταξε πολύ νωρίς μακριά μας. Δεν υπάρχουν λόγια. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Και όπως είπε και ένας συγχορευτής σου… Γιώργο, πάλι θα ανταμώσουμε να χορέψουμε τον πυρρίχιο μαζί»

Ανακοίνωση Μακεδονικού

«Ο Α.Σ. Μακεδονικός εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του 23χρονου πρώην αθλητή του Μακεδονικού και πρόσφατα φαντάρου, Γιώργου Μακρίδη, για τον άδικο χαμό του.

Γιώργο θα σε θυμόμαστε για πάντα! Καλό ταξίδι μικρέ…»

Ο τελευταίος Πυρρίχιος χορός

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας, Ποντιακό σχήμα χόρεψε τον Πυρρίχιο χορό, μπροστά από το φέρετρο του Γιώργου, το οποίο ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη σημαία. Οι στιγμές ήταν άκρως συγκινητικές, με την Ποντιακή λύρα να δίνει το ρυθμό, για τον λεβέντικο Ποντιακό χορό στη μνήμη του αδικοχαμένου φαντάρου…

Μοιραστείτε το