Η Μικρασιατική καταστροφή στο Cosmote History HD

Μοιραστείτε το

Ακόμα ένα «ταξίδι» στην ιστορία ξεκινάει για τους συνδρομητές του Cosmote History HD. Του μοναδικού καναλιού ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της.

Νέες παραγωγές ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική καταστροφή


Αφιερωματικά ντοκιμαντέρ

Με νέες παραγωγές ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική καταστροφή και το χρονικό ορόσημο του 1922, θα υποδεχθεί την επόμενη χρονιά το Cosmote History HD. Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αφιερωματικά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV

Με τα αφιερωματικά ντοκιμαντέρ για την Μικρασιατική καταστροφή, το Cosmote History HD έχει σκοπό να τιμήσει τον κόσμο που χάθηκε το 1922, αλλά και συγχρόνως την επιστήμη της ιστορίας. Έτσι, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα γνωρίσουν άγνωστες εικόνες από τη Σμύρνη και πτυχές των τραγικών γεγονότων της μεγάλης αυτής καταστροφής.

Σμυρνιοί, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, θα αφηγούνται τις προσωπικές τους μαρτυρίες. Ξετυλίγοντας οικογενειακές μικροϊστορίες σε σχέση με τα τα τραγικά γεγονότα. Από τα χρόνια του κοσμοπολιτισμού… έως τις δραματικές στιγμές της Μικρασιατικής καταστροφής.

Επιπρόσθετα, την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, στο κανάλι θα προβληθούν πάνω από 15 νέες, πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ της Cosmote TV. Οι οποίες θα «φωτίσουν» σημαντικά κομμάτια της Ελληνικής ιστορίας και όχι μόνο.

Γιατί οι επόμενες γενιές οφείλουν να μαθαίνουν από την ιστορία και να θυμούνται από τις διηγήσεις…

Σημειώνεται πως τα επεισόδια όλων των σειρών ντοκιμαντέρ μετά τη προβολή τους στο Cosmote History HD, είναι διαθέσιμα για δωρεάν On Demand θέαση στην υπηρεσία Cosmote TV PLUS.


Σχετικά με τη Μικρασιατική καταστροφή

Η κατάληξη της Μικρασιατικής καταστροφής, που ξεκίνησε τον Μάιο του 1919, συντελέστηκε τον Αύγουστο του 1922 με την κατάρρευση του μετώπου και τη διάλυση της Στρατιάς της Μικράς Ασίας.

Ακολούθησε ο τραγικός ξεριζωμός του Ελληνικού πληθυσμού από τις πατρογονικές εστίες του στη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη. Η Αθήνα, όπως και όλη η Ελλάδα, δέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οι περισσότεροι, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Οι αρπαγές και οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, οι γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως.

Ο πλήρης απολογισμός της καταστροφής αυτής, είναι πράγματι πολύ δύσκολος…

Γι’ αυτό τα νέα αφιερωματικά ντοκιμαντέρ για την Μικρασιατική καταστροφή, του Cosmote History HD, έρχονται να φωτίσουν αυτή τη πτυχή της ιστορίας του Ελληνισμού.


– Διαβάστε επίσης: Από την Άλωση στη Μικρασιατική καταστροφή

Μοιραστείτε το