Μαθητές σε σχολείο στην Γκάνα χορεύουν Ποντιακά!

Μοιραστείτε το

Ένα Δημοτικό σχολείο στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Γκάνα, κυριολεκτικά αλλάζει τις ζωές των μαθητών του. Δίνοντας τους την ευκαιρία να μάθουν την Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία, αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

Τα παιδιά αυτά μαθαίνουν να αγαπούν την Ελλάδα


Χορεύοντας τον Πυρρίχιο

Ένα video κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, στο οποίο βλέπουμε μικρούς μαθητές σε ένα Δημοτικό στην Γκάνα της Αφρικής, να χορεύουν με τον δικό τους τρόπο, τον Πυρρίχιο. Με αφορμή εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο, για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι μαθητές από την Γκάνα χορεύουν με απόλυτη σοβαρότητα και συγχρονισμό τον αρχαιοπρεπή χορό των Ποντίων. Το video προκαλεί συγκίνηση και ανατριχίλα…


St. Nicholas Preparatory School

Το St. Nicholas Preparatory School άνοιξε τις πόρτες του τον Φεβρουάριο του 2012. Από τον Αλκιβιάδη Κάππα και τη φιλέλληνα φίλη του Deborah Eleazar, χάρη στην χρηματοδότηση του Maria Tsakos Foundation. Αρχικά στέγαζε μόλις 23 παιδιά, όμως σήμερα μετρά πάνω από 140 μαθητές.

Σύνθημά του;

«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση»

Όραμα του σχολείου και των εθελοντών που εργάζονται εκεί είναι να επεκταθεί στην κάλυψη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ενώ κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα επαγγελματικό κολλέγιο. Μέσα στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να εξελίξουν τις πρακτικές δεξιότητες τους.

Στους μικρούς μαθητές προσφέρονται βιβλία, σχολικά είδη, στολές για να φοράνε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και δύο γεύματα. Όπως λέει η Κατερίνα Κάππα, κόρη του Αλκιβιάδη, η οποία είναι εθελόντρια στο σχολείο στην Γκάνα:

«Τα παιδιά ζουν σε πολύ κακές συνθήκες. Εάν δεν υπήρχε το σχολείο, τα περισσότερα πιθανά θα τριγυρνούσαν στους δρόμους»


Ελληνική παιδεία

Στους μαθητές από την Αφρική δίδεται η δυνατότητα να λάβουν την Ελληνική παιδεία και να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Ελλάδας. Πέρα από τη βασική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Γκάνας, οι μαθητές διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία – λογοτεχνία, αλλά και… παραδοσιακούς χορούς!

Μάλιστα όλοι ελπίζουν ότι τα παιδιά αυτά, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν μια μέρα στην Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό της. Ενώ για πάντα θα είναι «πρεσβευτές» του Ελληνισμού στην Αφρική και όχι μόνο…


Δείτε το παρακάτω video, στο οποίο οι μικροί μαθητές του St. Nicholas Preparatory School χορεύουν τον Πυρρίχιο χορό (χορός της φωτιάς), τον αρχαιότερο Ελληνικό πολεμικό χορό.


>> Δείτε τους μαθητές να χορεύουν τον Πυρρίχιο <<

Μοιραστείτε το