Ποδοσφαιρικό τουρνουά αφιερωμένο στη Γενοκτονία

Μοιραστείτε το

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η ΕΡΤ διοργανώνει ποδοσφαιρικό τουρνουά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στο ποδοσφαιρικό τουρνουά θα συμμετάσχουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες:

  • Της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
  • Της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Η μικτή παλαίμαχων της UNESCO. Με την οποία θα αγωνιστούν Πόντιοι βετεράνοι ποδοσφαιριστές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν Ποντιακοί χοροί και τραγούδια, από τους Ποντιακούς Συλλόγους:

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Ενώ οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το τουρνουά θα πρέπει να προσέλθουν στο γήπεδο έως τις 17:15. Μέσω της θύρας 10 του γηπέδου (είσοδος από Τσόχα).


100 χρόνια από τη Γενοκτονία

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο Μουσταφά Κεμάλ ολοκλήρωσε το «έργο» του, με την εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού. Μια θλιβερή επέτειος 100 χρόνων, από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

100 χρόνια (Μάιος 1919 – Μάιος 2019) από την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό του Πόντου (Σαμψούντα). Όπου ξεκίνησε η δεύτερη σκληρότερη περίοδος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

100 χρόνια και οι πληγές της Γενοκτονίας των προγόνων μας αιμορραγούν ακόμα. Ήταν τόσο βαθιές που δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε τα τραγικά γεγονότα της θηριωδίας των Τούρκων.


Ένα έγκλημα ζητά δικαίωση

Σήμερα, 100 χρόνια μετά ο Ποντιακός Ελληνισμός και η ιστορία του δεν πήρε αυτά που δικαιούται. Ιστορία 2.800 χρόνων και μια φρικτή Γενοκτονία χιλιάδων αθώων θυμάτων.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα έγκλημα που ζητά δικαίωση

Είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως τέτοιο πρέπει να ιδωθεί απ΄όλους τους Έλληνες. Είναι η ώρα της υψηλής ευθύνης απέναντι στο παρελθόν, στον παρόν και στο μέλλον του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας ανεξαρτήτως καταγωγής, εμείς οι απλοί Έλληνες οφείλουμε να συστρατευθούμε με τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες. Έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε το