Ποντιακό Βιβλίο Δραστηριοτήτων

Μοιραστείτε το

«Μένουμε Σπίτι» είναι το επίκαιρο σύνθημα των ημερών, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Μένοντας όμως στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε δημιουργικά και ευχάριστα την ώρα μας.

Περάστε δημιουργικά και Ποντιακά… την ώρα σας!


Μένουμε Σπίτι

«Μένουμε Σπίτι» είναι το σύνθημα των ημερών και η επίσημη καμπάνια του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, στη προσπάθεια που κάνει το κράτος ώστε να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ακόμη και όσοι ίσως θέλανε αρχικά να μείνουν για λίγο στο σπίτι, προκειμένου να ξεκουραστούν από τις υποχρεώσεις, σίγουρα μετά από κάποιες ημέρες εγκλεισμού έχουν αρχίσει να αισθάνονται παράξενα. Άλλωστε είναι διαφορετικό να μην πηγαίνει κάποιος στη εργασία του λόγω διακοπών. Και εντελώς διαφορετικό να παραμένει αναγκαστικά στο σπίτι, λόγω αυτής της δυσάρεστης κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως.

Ειδικά ο περιορισμός και η παραμονή στο σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, δεν είναι εύκολος για τα παιδιά. Τα οποία πρέπει να είναι παραμένουν απασχολημένα, να εκπαιδεύονται, αλλά και να διασκεδάζουν.


Ποντιακό Βιβλίο Δραστηριοτήτων

Στη προσπάθεια να είναι δημιουργική και ευχάριστη η παραμονή στο σπίτι, έρχεται η πρόταση του φίλου μας Στέφανου Ελευθεριάδη από την Αυστραλία. Ο οποίος δημιούργησε το «Pontian Activity Book» ή αλλιώς «Ποντιακό Βιβλίο Δραστηριοτήτων». Μια έξυπνη ιδέα για όλα τα παιδιά (και όχι μόνο) του κόσμου, τα οποία βρίσκονται περιορισμένα στα σπίτια τους, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία για τη προώθηση του Ποντιακού πολιτισμού

Μια δημιουργία που έχει σκοπό να μεταδώσει χαρά – δημιουργικότητα και θετική ενέργεια στους μικρούς μας φίλους, σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο. Ώστε να περάσουν δημιουργικά και Ποντιακά… την ώρα τους!

Μπορείτε να κατεβάσετε το «Ποντιακό Βιβλίο Δραστηριοτήτων» σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) από τον παρακάτω σύνδεσμο (Download) και κατόπιν να το εκτυπώσετε.

Το βιβλίο περιλαμβάνει σκίτσα δημιουργημένα από τον ίδιο τον Στέφανο, τα οποία θα μπορούν να χρωματιστούν. Να γνωρίσουν τα Ποντιακά μουσικά όργανα: τη Ποντιακή λύρα, τον ζουρνά, το νταούλι και το τουλούμ’. Παιχνίδια όπως να βρουν τις διαφορές σε σκίτσα, καθώς και να λύσουν τον γρίφο του λαβύρινθου.


Δεν επιτρέπεται η πώληση και η χρήση του βιβλίου (pdf), χωρίς την άδεια του δημιουργού – καλλιτέχνη

© Lelevose.GR

Μοιραστείτε το