ΠΟΝΤΟΣ – Οι ρίζες μας

Μοιραστείτε το

Ένα βιβλίο του Αναστάσιου Σταμπουλίδη. Ένα καθηλωτικό μωσαϊκό μαρτυριών, σε πρώτο πρόσωπο, από τους ανθρώπους που έζησαν οι ίδιοι την εθνική μας τραγωδία, τις κολασμένες εκείνες ημέρες της καταστροφής.

Μαρτυρίες Γενοκτονίας

Σχετικά με το βιβλίο

Το βιβλίο «Πόντος, οι Ρίζες μας – Μαρτυρίες Γενοκτονίας» του Αναστάσιου Λ. Σταμπουλίδη, συμβάλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Διδάσκει στις νεότερες γενιές ότι ο Ελληνισμός της Ανατολής υπήρξε από τα δυναμικότερα και πλέον μαρτυρικά τμήματα του Γένους μας.

Στο βιβλίο αυτό, πρωταγωνιστές είναι οι πρόγονοι μας. Οι πρόσφυγες της πρώτης και δεύτερης γενιάς, οι οποίοι καταθέτουν τις μαρτυρίες τους. Αναφέρουν οι ίδιοι όσα έζησαν στα βουνά του Πόντου και τις αναμνήσεις τους από τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Προσφέροντας μια εικόνα από την περιπετειώδη ζωή τους, χωρίς φαντασιώσεις και μυθοπλασίες.

Είναι οι ήρωες του Ποντιακού Αντάρτικου, που με απαράμιλλη θέληση και γενναιότητα πρόβαλαν επική αντίσταση στις εξοντωτικές διαθέσεις των Τούρκων. Οι αγώνες των οποίων είναι από τους κορυφαίους του Ελληνισμού.

Η Γενοκτονία παρουσιάζεται μέσα από την ιστορία ενός χωριού στον Πόντο

Στις αρχές του 20ου αιώνα ο πληθυσμός του χωριού έφτανε τους 2.000 κατοίκους. Από τη μανία των Τούρκων απέμειναν μόλις 150. Το ίδιο συνέβη και στα γειτονικά χωριά που υπέστησαν ολοκαύτωμα. Καθώς σχεδόν όλοι οι κάτοικοι κάηκαν ζωντανοί στις εκκλησίες, στα σχολεία και στα σπίτια τους.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Σταμπουλίδης Λ. Αναστάσιος
  • ISBN: 978-618-5219-52-9
  • Κατηγορία: Ιστορικά
  • Έτος έκδοσης: 2018
  • Εκδότης: Ινφογνώμων
  • Σελίδες: 400
  • Ενδεικτική τιμή: 15€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ


Η έκδοση συνέπεσε με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Την περίοδο 1916-1922, που υπήρξε μια από τις τραγικότερες και πιο περιπετειώδεις της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνισμού.

Μοιραστείτε το