Η κιβωτός του Πόντου

Μοιραστείτε το

Το βιβλίο αυτό έρχεται να καταγράψει και να ταξινομήσει στοιχεία από τη πλούσια ιστορία και πολιτισμό του Πόντου. Σε μια περίοδο που η χρονική απόσταση από τον ξεριζωμό από τη Ποντιακή πατρίδα, ξεθωριάζει τις σκόρπιες πλέον μνήμες του Ποντιακού Ελληνισμού, σχεδόν έναν αιώνα μετά.

Σελίδες από τη Ποντιακή ιστορία και πολιτισμό


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Η Κιβωτός του Πόντου» του Τάσου Κοντογιαννίδη, έρχεται να καταγράψει και να ταξινομήσει στοιχεία από τη πλούσια ιστορία και πολιτισμό του Πόντου.

Στοιχεία από τη μυθολογία, την ιστορία της ίδρυσης των πρώτων αποικιών, γεγονότα και πρόσωπα που σημάδεψαν τη μακρόχρονη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού μέχρι τη Γενοκτονία αλλά και σήμερα, αποθησαυρίζονται στις σελίδες του βιβλίου. Που ως μια πραγματική κιβωτός έρχεται να τα διασώσει από την πλημμυρίδα των στοιχείων και των γνώσεων της κοινωνίας των πληροφοριών του 21ου αιώνα.

Μια πραγματική «Κιβωτός» του Πόντου

Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα περιδιαβεί μια-μια τις ιστορικές πόλεις, τα σπουδαία εκπαιδευτήρια και τα εμβληματικά Μοναστήρια του Πόντου. Τα παρχάρια, τους αλησμόνητους τόπους για τους απογόνους των Ελλήνων, που έζησαν για αιώνες και χιλιετίες εκεί.

Όμως εκτός των παραπάνω, «Η Κιβωτός του Πόντου» κάνει μνεία και στους διακεκριμένους Έλληνες Ποντιακής καταγωγής. Που με τους αγώνες και τη προσφορά τους συνέβαλαν στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Τάσος Κ. Κοντογιαννίδης
  • ISBN: 978-618-5219-74-1
  • Κατηγορία: Ιστορία
  • Έτος έκδοσης: 2019
  • Εκδότης: Ινφογνώμων Εκδόσεις
  • Σελίδες: 307
  • Ενδεικτική τιμή: 15€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ


Τάσος Κοντογιαννίδης

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης γεννήθηκε στο ακριτικό χωριό Κομνηνά της Ξάνθης. Τελείωσε το Γυμνάσιο Σταυρουπόλεως, σπούδασε στη Πάντειο και τη Νομική και παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας στην Αθήνα και τις ΗΠΑ.

Εργάσθηκε ως ρεπόρτερ (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε πολλές εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel». Επίσης ως ανταποκριτής σε μεγάλες εφημερίδες της επαρχίας και Ελληνικές της Νέας Υόρκης. Μάλιστα διάφορα ιστορικά του αφιερώματα, που προβλήθηκαν από το Mega έτυχαν μεγάλης επιτυχίας με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Έχει γράψει ιστορικά και πολιτικά βιβλία. Ένα από αυτά, «Το έγκλημα στου Χαροκόπου», έγινε Best Seller. Το 2016 τιμήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης με το χρυσό μετάλλιο της Πόλης, για τη προσφορά του στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Μοιραστείτε το