Η Σιμέλα στο Facebook

Μοιραστείτε το

Πόντια η Σιμέλα, κοντούλα, παχουλούλα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μικρή επαρχιακή πόλη. Και στον Ποντιακό Σύλλογο γράφτηκε και Ποντιακούς χορούς έμαθε και τη Ποντιακή φορεσιά της είχε και στις διάφορες εκδηλώσεις του ‘δινε να καταλάβει. Στα 25 της παντρεύτηκε τον Γιωρίκα και απέκτησε τον μονάκριβο γιο της.

Μια ασήμαντη νοικοκυρά, που ξαφνικά έγινε επώνυμη στο Facebook, με φίλους πολλούς…


Γιαγιά Σιμέλα

Γιαγιά σήμερα, χαίρεται τη ζωή και απολαμβάνει τα δύο (ζωή να’ χουν) εγγόνια της. Τρελαμένη με τα εγγόνια της η Σιμέλα. Έρχονται και φωτίζεται όλο το σπίτι. Φτιάχνει τις πεντανόστιμες Ποντιακές πίτες η Σιμέλα. Και στη ζούλα τα ταΐζει τηγανητές πατάτες, γλυκά και όλα όσα απαγορεύει η μαμά στο σπίτι, για λόγους «υγιεινής διατροφής» όπως έλεγε.

«Ωρία λέτε κάτ ση μάνα σουν, άλλο κι γαβουρεύω σας καρτόφαι»

Μην πείτε τίποτα στη μαμά σας γιατί δεν θα σας ξανακάνω πατάτες

Καλά γιαγιά, γνέφουν μπουκωμένα τα εγγόνια.

Καμιά σχέση με την τεχνολογία η Γιαγιά Σιμέλα. Μέχρι τη σημαδιακή εκείνη μέρα που στη γιορτή της, ο γιος της, της έκανε δώρο ένα laptop. Τι το θελε ο έρμος; Ήταν να μην το πάρει το μικρόβιο η Σιμέλα. Από την ημέρα εκείνη άλλαξε δραματικά η ζωή της. Έμαθε να γκουγκλάρει, έμαθε τα site και τα blog. Έμαθε να σερφάρει, έμαθε… και τι δεν έμαθε!


Simela Karapoulitidou

Καθοριστική η μέρα που η φίλη της η Παρέσα της μίλησε για το Facebook.

«Σιμέλα πρεπ’ να εφτάς λογαριασμόν σο facebook»

Σιμέλα πρέπει να κάνεις λογαριασμό στο facebook

«Ατό πα ντο εν;»

Αυτό πάλι τι είναι;

Της έδειξε η Παρέσα τον δικό της λογαριασμό, της έδειξε τους φίλους που έχει. Της μίλησε για τα like που παίρνει όταν κάνει κάποια ωραία ανάρτηση και πολλά άλλα. Την έπεισε τέλος πάντων και τη βοήθησε να κάνει το δικό της λογαριασμό στο facebook.

«Simela Karapoulitidou» το username και φωτογραφία από τα 42 της χρόνια, τότε που είχε αλλάξει ταυτότητα. Κούκλα…


Και άρχισαν οι αναρτήσεις και… να τα like. Να τα αιτήματα φιλίας, να η επικοινωνία στο messenger. Τρελάθηκε η Σιμέλα. Είχε τόση πέραση και δεν το είχε καταλάβει μέχρι τότε; Τα παράτησε όλα. Σύζυγο, παιδιά, εγγόνια, δουλειές… όλα! Στους 586 φίλους στο facebook έφθασε η Σιμέλα και καμάρωνε.

Προσεύχονταν τα εγγονάκια…

«Θεούλη μου, κάνε να πέσει το internet, να μην έχει facebook μπας και φάμε καμιά τηγανητή πατάτα από τη γιαγιά».

Τίποτα όμως. Κολλημένη στο facebook η Σιμέλα, ολημερίς κι ολονυχτίς. Αγόρασε και καινούργιο tablet με μεγάλη οθόνη για να σερφάρει άνετα και εκτός σπιτιού. Και ποιος την πιάνει. Για καφέ πήγαινε, φωτογραφία και ανάρτηση. Ταβέρνα πήγαινε, ανάρτηση. Εκδρομή, ανάρτηση…

«Η Simela πίνει καφέ στη τοποθεσία… κλπ κλπ»

Μέτραγε τα like η Σιμέλα και αλίμονο σ’ όποιον δεν της έκανε.

Βρήκε τον μπελά του ο Γιωρίκας ο άντρας της. Στο δρόμο περπάταγαν και η Σιμέλα με το tablet στο χέρι, εκεί στο Facebook.

«Σιμέλα σκώσον το κεφάλς, θα κρους απάν σην κολόναν»

Σιμέλα σήκωσε το κεφάλι σου, θα χτυπήσεις πάνω στην κολόνα

Παρατρίχα γλίτωσε το καρούμπαλο η Σιμέλα.

«Σιμέλα, πόσον καιρόν εχς να πλυνς και να σιδερώνς; Έχω να εβάλω κανάν μήναν καθαρόν σώβρακον. Εσκύλαξα. Άσατο ατό το αφορεσμένον το φατσαμπούκι»

Σιμέλα, πόσο καιρό έχεις να πλύνεις και να σιδερώσεις; Έχω κανα μήνα να βάλω καθαρό σώβρακο. Βρώμισα. Παράτα επιτέλους αυτό το καταραμένο το facebook

Τίποτα η Σιμέλα, εκεί κολλημένη…

Αισθάνεται σπουδαία η Σιμέλα. Ποιος να το λεγε; Αυτή που ήταν μια ασήμαντη νοικοκυρά, ξαφνικά έγινε επώνυμη με φίλους πολλούς. Της κάνουν like, της γράφουν σχόλια, την υπολογίζουν.

Μέχρι την ημέρα που έπεσε. Ένας απλός πονοκέφαλος φάνηκε, αλλά δεν ήταν έτσι. Αμέσως στο Νοσοκομείο. «Ένα μικρό εγκεφαλικό» είπαν οι γιατροί.

Το νέο μαθεύτηκε στη μικρή πόλη. 586 φίλους στο facebook είχε η Σιμέλα, έμεινε πέντε μέρες στο νοσοκομείο και δεν φάνηκε κανείς από δαύτους. Μόνιμα δίπλα της ο άντρας της ο Γιωρίκας, ο γιος, η νύφη και τα δύο εγγόνια της.

Και συνήλθε η Σιμέλα… και κατάλαβε η Σιμέλα!Του Μάκη Ιωσηφίδη

Μοιραστείτε το