Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Γιώργο Ποζίδη

Μοιραστείτε το

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο αθλητικός κόσμος, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Ποζίδη. Ο Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς, την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019.


Συλλυπητήρια μηνύματα

Ανακοινώσεις και δημόσια συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν Σύλλογοι, αθλητικά Σωματεία, καθώς και φίλοι του Γιώργου Ποζίδη, για τον αδόκητο χαμό του.


Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών

«Δυστυχώς η φετινή 1η Αυγούστου έμελλε να γεμίσει θλίψη το Ολυμπιακό Κίνημα. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αιφνίδιο θάνατο του Ολυμπιονίκη της πάλης Γιώργου Ποζίδη (6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες) σε ηλικία 63 ετών.

Ο αγαπητός μας συνάδελφος είχε παραστεί και ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1992 και του 1996, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης από το 2003 έως το 2004. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

«Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) εκφράζουν την θλίψη τους για τον ξαφνικό θάνατο του Έλληνα Ολυμπιονίκη Γιώργου Ποζίδη, που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας. Ο Γιώργος Ποζίδης τίμησε την Ποντιακή καταγωγή του, τίμησε τον αθλητισμό και ειδικά την Ελληνορωμαϊκή πάλη. Πάνω από όλα όμως τίμησε την Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ θα παραστεί στην κηδεία του και θα καταθέσει στεφάνι στη σωρό του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό Παράδεισο».


Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Γιώργο Ποζίδη. Ενός εξαίρετου Ολυμπιονίκη αθλητή της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, με μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο οποίος τίμησε την Ποντιακή του καταγωγή και εργάστηκε όσο κανείς για την ενότητα του οργανωμένου Ποντιακού χώρου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η Μνήμη».


Χ.Α.Ν.Θ.

«Μία εμβληματική μορφή της Ελληνικής Πάλης ο Γιώργος Ποζίδης, που ως αθλητής της Χ.Α.Ν.Θ. αναδείχθηκε 6ος Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Λος Άντζελες, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Οι εθελοντές, το επαγγελματικό προσωπικό και σύσσωμος ο αθλητισμός της Χ.Α.Ν.Θ. εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του δικού μας παιδιού, του «Πόντιου γίγαντα» Γιώργου Ποζίδη. Όπως και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

«Ενας μεγάλος Πόντιος, ένας μεγάλος Απολλωνιστής, ο Γιώργος Ποζίδης, μας άφησε νωρίς και η θλίψη είναι τεράστια σε όλη την οικογένεια του Απόλλωνα. Δεν πρόλαβε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα, να γίνει Πρόεδρος στον Απόλλωνα. Θα τον τιμήσουμε όμως όπως του αξίζει και σαν Πρόεδρο και σαν Απολλωνιστή.

Καλό ταξίδι μεγάλε Πόντιε… Καλό παράδεισο να έχεις. Θα σε θυμόμαστε πάντα».


Α.Σ. ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ολυμπιονίκη παλαιστή, Γιώργου Ποζίδη, ο οποίος τόσο πρόωρα έφυγε από την ζωή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».


ΠΑΕ ΑΡΗΣ

«Καλό ταξίδι Γιώργο και καλό παράδεισο…».


ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συμμετέχει στο πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο του Ολυμπιονίκη της Ελληνορωμαϊκής, Γιώργου Ποζίδη.

Η διαδρομή του στο χώρο του αθλητισμού και οι αξίες που πρέσβευε ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας, αποτελούν μεγάλη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του φίλου Γιώργου Ποζίδη».


Γιώργος Παυλίδης – Πρόεδρος Παμποντιακής Ενότητας

«Καλόψυχε Πόντιε Αδελφικέ Φίλε, Γίγαντα ΠΟΖΙΔΗ. Ψυχή και εμπνευστή της Καθολικής Παμποντιακής Ενότητας.

Λίγοι είναι οι Ολυμπιονίκες. Άλλοι καλόψυχοι, σωστοί οικογενειάρχες και στοργικοί γονείς, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, γενναιόδωροι και γενναιόψυχοι. Πιστοί και έμπιστοι φίλοι, ευφυείς, πολύ καλοί άνθρωποι, ανιδιοτελείς και αξιοπρεπείς.

Όμως ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΜΕ.

Ήδη μας λείπεις…»


Γιάννης Παπαδόπουλος – Καρδιολόγος

«Ένας μεγάλος Έλληνας ένας μεγάλος Πόντιος, ο Γιώργος Ποζίδης έφυγε από αυτή τη ζωή. Ο Γιώργος Ποζίδης τίμησε την πατρίδα, τίμησε την Ελλάδα, φορώντας τα εθνικά χρώματα στους αγώνες πάλης που έδωσε.

Ο Γιώργος Ποζίδης ήταν συμπαραστάτης σε πολλές προσπάθειες των Ποντιακών σωματείων. Πάντα ονειρευόταν να δημιουργήσει έναν ενιαίο Σύλλογο ή Ομοσπονδία των Ποντιακών σωματείων, παραμερίζοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές υπήρχαν μεταξύ της ΠΟΠΣ και της ΠΟΕ. Ήταν τέτοια η αγάπη του για τα Ποντιακά Σωματεία, σε πολλά από τα οποία ήταν άμεσος χορηγός, σε ότι είχε σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ήταν λάτρης τους συγχωρεμένου Χρύσανθου, για τον οποίον διοργάνωνε κάθε τόσο βραδιές στην Πύλη Αξιού.

Ήτανε φίλος μου. Με έπαιρνε τηλέφωνο δυο-τρεις φορές το μήνα πάντα να με συμβουλευτεί για την πίεση του και για τα άτυπα που μου έλεγε ενοχλήματα που είχε στο στήθος. Όμως δυστυχώς παρ’ όλες τις εκκλήσεις που του έκανα, ποτέ του δεν ήρθε στο γραφείο να του κάνω ένα check up.

Γιώργο ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Το όνομά σου είναι χαραγμένο στη συνείδηση των Ποντίων, σαν τον άνθρωπο που έδωσε σε μεγάλο βαθμό ότι περισσότερο μπορούσε στον Ποντιακό Ελληνισμό και την ιστορία του. Όμως είναι χαραγμένο και στη συνείδηση όλων των Ελλήνων για τα κατορθώματά σου, σαν Έλληνας αθλητής πάλης.

Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ».


Κώστας Εφραιμίδης – Σκηνοθέτης

«Καλό ταξίδι Γίγαντα. Συγκλονισμένος από τον απρόσμενο χαμό του παλιού φίλου Γιώργου Ποζίδη.

Δεν θα ξεχάσω ρε Γιώργο τα πρώτα ρεπορτάζ για την TV που κάναμε στα υπόγεια, με υγρασίες της ΧΑΝΘ και του Παλέ στις προπονήσεις σου. Δε θα ξεχάσω τη πρώτη διάκριση σου στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες. Αφού είχαν προηγηθεί η Μόσχα και πολλές πανελλήνιες πρωτιές στην Ελληνορωμαϊκη.

Δε θα ξεχάσω ποτέ που μετά από χρόνια που βρεθήκαμε στο πρώτο Παμποντιακό συνέδριο, με της εισηγήσεις για τον αθλητισμό και τα νέα παιδιά. Δεν θα ξεχάσω που πριν δύο χρόνια ήσουν εσύ και ο καθηγητής μας Γιώργος Παυλίδης, ιδρυτικά μέλη της “Παμποντιακής Ενότητας” με πείσμα απέναντι στους “επαγγελματίες Πόντιους”. Για την προσφορά σου πάντα σαν στρατιώτης και σαν άνθρωπος.

Παρέα τώρα εκεί ψηλά, στο βάθρο των Ολυμπιονικών όπως εσείς ξέρατε, με τα άλλα Ποντιόπουλα τον Μπάμπη Χολίδη και τον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Θα ζείτε πάντα στις καρδιές μας.

Καλό ταξίδι γίγαντα!».


Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Ποζίδη – Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Μοιραστείτε το