ΕΡΤ3 – Μετάδοση από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Μοιραστείτε το

Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η ΕΡΤ3, με ειδικά αφιερώματα στη Χάρη της Παναγίας. Έτσι, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα μεταδώσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Σε απευθείας σύνδεση, στις 8 το πρωί.


ΕΡΤ3 τον Δεκαπενταύγουστο

Επίσης, την ίδια ημέρα, το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ στη Βόρεια Ελλάδα θα μεταδώσει ειδικές εκπομπές. Αφιερωμένες στη μεγαλύτερη γιορτή του Αυγούστου, τον Δεκαπενταύγουστο ή αλλιώς το «Πάσχα του καλοκαιριού».


Στις 12:00, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Χαρά Θεού» με τον Γιάννη Μελισσίδη, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με τίτλο «Παναγία Σουμελά». Αναφέρεται στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, από το Βυζάντιο έως τον ξεριζωμό του από τους Νεότουρκους. Τη λεηλασία της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και την ίδρυση της νέας μονής στο Βέρμιο.

Στις 13:30, εορταστική δίωρη εκπομπή «Όλη η Ελλάδα μια γιορτή, ανήμερα της Παναγίας» με την Μαρούλα Μαλιαχόβα. Από τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Μέχρι τη Ρούμελη και το Μοριά και από τη Μακεδονία έως το Βόρειο Αιγαίο, τα Επτάνησα και την Κρήτ. Η εκπομπή γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, με τραγούδια και χορούς κάθε τόπου.


Ένα ταξίδι διαφορετικό

Ένα ταξίδι διαφορετικό, ανήμερα της Παναγιάς, από την ΕΡΤ3. Ημέρα που όλοι πλημμυρίζουν τις εκκλησίες, για να προσκυνήσουν τη Χάρη της και στη συνέχεια να γλεντήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο στα πανηγύρια, που έχουν την τιμητική τους.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, σας ευχόμαστε καλό Δεκαπενταύγουστο και όπως συνηθίζεται να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα…

Η Παναγία μαζί σας

Μοιραστείτε το