Τέμπη – Έκτακτες αιμοδοσίες

Μοιραστείτε το

Έκτακτες αιμοδοσίες διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, για να καλυφθούν οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Λάρισα. Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν, μπορούν να προσέλθουν σύμφωνα με τις παρακάτω ανακοινώσεις.

Η αλληλεγγύη είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας, τις δύσκολες αυτές στιγμές


Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Έκκληση για έκτακτη αιμοδοσία απευθύνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προς όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα, για τους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ, οργανώνεται έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που εποπτεύουν οι δυο Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, μπορούν να προσέλθουν από αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, στα κάτωθι νοσοκομεία:


Θεσσαλονίκη

 • Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (περιφερειακή οδός)
 • Νοσοκομείο Παπανικολάου (Εξοχή)
 • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο (Λαγκαδά 196)
 • Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (Εθνικής Αμύνης 41)
 • Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος (Ελένης Ζωγράφου 2)
 • Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (Σ. Κυριακίδη 1)
 • Νοσοκομείο Ιπποκράτειο (Κωνσταντινουπόλεως 49)
 • Νοσοκομείο Άγιος Παύλος (Εθνικής Αντιστάσεως 161)
 • Νοσοκομείο Θεαγένειο (Αλεξ. Συμεωνίδη 2)


Πιερία

 • Νοσοκομείο Κατερίνης (6ο χλμ. Κατερίνης – Αρωνά, Δ.Δ. Νέο Κεραμίδι)


Ημαθία

 • Νοσοκομείο Βέροιας (Συνοικισμός Παπάγου)
 • Νοσοκομείο Νάουσας (Αφων Λαναρά & Φ. Πεχλιβάνου 3)


Πέλλα

 • Νοσοκομείο Έδεσσας (Τέρμα Εγνατίας)
 • Νοσοκομείο Γιαννιτσών (Τέρμα Σεμερτζίδη)


Οι κάτοικοι στους νομούς Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής μπορούν να δώσουν αίμα στην τακτική αιμοδοσία των νοσοκομείων των περιοχών τους.


Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Επιπρόσθετα, έκκληση προς όλους τους πολίτες κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Έτσι ώστε να συνδράμουν μέσα από την εθελοντική αιμοδοσί,α στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων, στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΕΑ καλεί τους πολίτες προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη Ελλάδα.


Αιμοδοσία της περιφέρειας Αττικής

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 διοργανώνεται έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Η αιμοδοσία, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό», θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας (Συγγρού 15-17) από τις 9 το πρωί έως και τις 1.30 το μεσημέρι.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, καθώς και σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει και να προσφέρει αίμα.


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου. Προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα, των τραυματιών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.


Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.

Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

Μοιραστείτε το