Συλλυπητήρια μηνύματα για την Μαρία Εγούτ

Μοιραστείτε το

Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκε η Ποντιακή κοινότητα τον αδόκητο χαμό της 55χρονης Μαρίας Εγούτ. Η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στη Λάρισα. Ήταν η μητέρα του ηθοποιού Θοδωρή Ελευθεριάδη.

Συλλυπητήρια μηνύματα από την «Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος» και την «Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος»


Δραστήριο μέλος της Ποντιακής κοινότητας

Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη είναι και η Μαρία Εγούτ, μητέρα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Θοδωρή Ελευθεριάδη. Η 55χρονη γυναίκα εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ ήταν δραστήριο μέλος της Ποντιακής κοινότητας.

Γεννημένη στο Νευροκόπι της Δράμας, ήταν Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης», ενώ συμμετείχε σε πολλές σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Ήταν μέλος Ποντιακών χορευτικών συγκροτημάτων, έπαιζε νταούλι και συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η Μαρία Εγούτ ταξίδευε με την αμαξοστοιχία IC62 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έχοντας ξεκινήσει από την Αθήνα, όπου είχε βρεθεί για να περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με τον γιο της.

Από τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, ο γιος της είχε γράψει στο Facebook:

«Είναι η μητέρα μου στο τρένο και ακόμη δεν έχουμε νέα…»

Ενώ λίγες ώρες αργότερα, ένα μαύρο φόντο στον λογαριασμό του στο Facebook υποδήλωσε το πένθος του για την απώλεια της μητέρας του. Ενώ η φράση «Άδειο σπίτι» ράγισε καρδιές.

«Να μην περάσει κανένας άνθρωπος, αυτό που περνάει η οικογένεια μου»

Με νεότερη ανάρτηση του, ο Θοδωρής Ελευθεριάδης ευχαριστεί για τα συλλυπητήρια μηνύματα και τη στήριξη που λαμβάνει.


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, για τον θάνατο της Μαρίας Εγούτ:

«Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκε η Ποντιακή κοινότητα τον αδόκητο χαμό της Μαρίας Εγούτ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Μαρία Εγούτ με καταγωγή από το Νευροκόπι Δράμας εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ήταν Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης». Ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Με το μοιραίο τρένο επέστρεφε από επίσκεψη στον αγαπημένο της γιο που διαμένει στην Αθήνα. Την ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε και την αποχαιρετούμε με σεβασμό.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας»

Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος:

«Βαθιά θλίψη γέμισε τον Σύλλογο μας, στο άκουσμα του θανάτου της αγαπημένης φίλης και συγχορεύτριας μας Μαρίας Εγούτ. Η Μαρία επέβαινε στο μοιραίο τρένο στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος συμπαρίσταται στο πένθος της οικογένειας και των οικιών της, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια των μελών και του ΔΣ.

Την ίδια στιγμή, με απόφαση του ΔΣ ο Σύλλογος θα παραμείνει κλειστός λόγω πένθους, αναφορικά με την απώλεια της αγαπημένης φίλης και συγχορεύτριας»


Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Σύνδρομο του Επιζήσαντα

Μοιραστείτε το