Τσεχία: Ο καλύτερος δάσκαλος είναι Πόντιος

Μοιραστείτε το

Ο Αλέξης Κατακαλίδης είναι εκπαιδευτικός, με καταγωγή από το Καρς του Πόντου και πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «Global Teacher Prize», ως ο καλύτερος δάσκαλος της χρονιάς στην Τσεχία.

«Είμαστε Πόντιοι από το Καρς»


Αλέξης Κατακαλίδης

Ο Αλέξης Κατακαλίδης με Ποντιακή καταγωγή και συγκεκριμένα από το Καρς του Πόντου, γεννημένος στην Τσεχία από Έλληνα πατέρα και Τσέχα μητέρα, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος δάσκαλος στην Τσεχία.

Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την Χρύσα Σάμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά…

«Αυτό που με ξεχωρίζει μάλλον είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Όταν χρειάζεται είμαι σκληρός, όταν χρειάζεται χρησιμοποιώ χιούμορ. Αγαπώ πραγματικά τη δουλειά μου»

Ο Αλέξης Κατακαλίδης για την μεθοδολογία του στον τρόπο διδασκαλίας απέσπασε το «Global Teacher Prize» στην Τσεχία…

«Όταν μαθαίνουμε οπωσδήποτε κάνουμε λάθη. Ο αντίπαλος είναι τα παιδιά να μην πιστεύουν στον εαυτό τους. Όταν δουλέψουμε πολύ μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Όταν δεν ξέρεις, μπορείς να κάνεις τρία πράγματα – ρωτάς εμένα, ρωτάς έναν συνάδερφο, άλλο παιδί στη τάξη ή ψάχνεις το βιβλίο σου.

Το δεν ξέρω σημαίνει είμαι τεμπέλης, δεν θέλω να μάθω…»

Με αυτές τις αξίες πορεύεται και διδάσκει Αγγλικά σε παιδιά από 8 – 19 ετών την τελευταία επταετία στην Πράγα της Τσεχίας, ο Αλέξης Κατακαλίδης. Ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, ως εκπαιδευτικός, έχει περάσει από τις έδρες σχολείων τόσο της Γαλλίας όσο και της Αγγλίας.


Η Ποντιακή καταγωγή του

Ο Αλέξης Κατακαλίδης που δηλώνει περήφανος Πόντιος, αναφέρθηκε επίσης στην Ποντιακή καταγωγή του από το Καρς, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του. Αλλά και για τη Θεσσαλονίκη που την θεωρεί «οξυγόνο» του…

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό που λέγεται «Νότια» του Νομού Πέλλας και είμαστε Πόντιοι από το Καρς. Τα χρόνια που δεν πάω στην Ελλάδα είμαι θλιμμένος, μου λείπει. Μου δίνει πολύ ενέργεια η Ελλάδα»


Διαβάστε επίσης: Ο μαθητής φαινόμενο από τη Δράμα

Μοιραστείτε το