Χάρτης του CBS εκνεύρισε την Τουρκία

Μοιραστείτε το

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Τουρκία ένας χάρτης. Ο οποίος προβλήθηκε από το Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS, σε έκτακτη εκπομπή για τα γεγονότα στην Ουκρανία και παρουσιάζει την Κωνσταντινούπολη ως Ελληνική επικράτεια.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σκάνδαλο»


Αντιδράσεις για τον χάρτη με την Κωνσταντινούπολη

«Πόλεμο» με το Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS άνοιξαν οι Τούρκοι με αφορμή έναν χάρτη, ο οποίος προβλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης εκπομπής, με το θέμα την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στον χάρτη αυτό παρουσιάστηκε η Κωνσταντινούπολη στην Ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στον χάρτη που δείχνει τη διαδρομή διέλευσης των Ρωσικών πλοίων, «παρουσιάστηκε η Κωνσταντινούπολη ως περιοχή της Ελλάδας» δηλώνουν οι Τούρκοι..

Η παγκόσμια απήχηση του τηλεοπτικού καναλιού CBS και η υψηλή τηλεθέαση του έκτακτου προγράμματος για την επίθεση στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει πραγματικό σοκ και οργισμένες αντιδράσεις στη Τουρκία. Με τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί, που έσπευσαν να εντάξουν το συγκεκριμένο χάρτη σε ευρύτερους σχεδιασμούς στην περιοχή μας. Εστιάζοντας στο γεγονός ότι το τηλεοπτικό κανάλι CBS είναι Αμερικανικών συμφερόντων.


Μετά το αρχικό σοκ, το διαδίκτυο πήρε φωτιά! Με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης να παίρνουν τη σκυτάλη και να καταφέρονται κατά του Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Στην ιστοσελίδα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak» γράφουν χαρακτηριστικά:

«Στην είδηση ​​για την απόπειρα της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, το Αμερικανικό κανάλι CBS News δημιούργησε σκάνδαλο. Παρουσίασε την Κωνσταντινούπολη στο κοινό του ως γη της Ελλάδας!»


Τα Στενά του Βοσπόρου

Στο επίμαχο σημείο της έκτακτης ειδησεογραφικής εκπομπής του CBS, γινόταν αναφορά στις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την εφαρμογή τους.

Η εμφάνιση όμως του χάρτη, στον οποίο η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της Ελληνικής επικράτειας, εξόργισε τους Τούρκους.


– Διαβάστε επίσης: Η Ελληνική Ομογένεια στην Ουκρανία

Μοιραστείτε το