16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Μοιραστείτε το

Μετά από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος είναι έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα, στο 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Κοζάνη.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00
στο κλειστό γήπεδο Λευκόβρυσης


2.500 χορευτές απ’ όλη την Ελλάδα

Υπό την ευθύνη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας, με περισσότερους από 2.500 χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, παρουσία χιλιάδων θεατών.

Στην εκδήλωση θα λάβουν χώρα χοροθεατρικά δρώμενα. με τη συμμετοχή πολυάριθμων χορευτών δεκάδων Πολιτιστικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί ζωντανά από το Livemedia


Εκδήλωση για την Ποντιακή διατροφή

Παράλληλα, στο πλαίσιο προβολής του Ποντιακού Ελληνισμού, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 από τις 11 π.μ. και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, θα πραγματοποιείται ανοικτή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί στο κοινό η Ποντιακή διατροφή. Καθώς και η μεταποίηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και ζυμαρικών, με τη μέθοδο και την τέχνη όπως αυτή κληρονομήθηκε από την πρώτη γενιά των προσφύγων στην Ελλάδα.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στη Γη του Πόντου…

Στην εκδήλωση κα. Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου, παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων, θα παρουσιάσει ζωντανά στο κοινό την τέχνη της Ποντιακής κουζίνας και τη διατροφική της αξία. Ενώ παράλληλα θα απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες που αφορούν την προετοιμασία και την παρασκευή των παραδοσιακών προϊόντων έως σήμερα.

Παρόν στην Κοζάνη και στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Θωμάς Σαββίδης, Καθηγητής Χημείας και Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο οποίος θα τεκμηριώσει επιστημονικά την υγιεινή ιδιότητα των προϊόντων της Ποντιακής διατροφής.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στη Γη του Πόντου, με αισιόδοξα μηνύματα μεταλαμπάδευσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γιατί η παράδοση αποτελεί αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους και η επαφή με τις ρίζες μας είναι αναγκαία, για την ιστορική συνέχεια του έθνους.


Δείτε εδώ: Ανακοίνωση χορών που θα παρουσιαστούν στο 16o Φεστιβάλ Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Μοιραστείτε το