24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Μοιραστείτε το

Πρόσκληση σε Ποντιακούς Συλλόγους και Σωματεία για συμμετοχή τους στο «24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» απευθύνει το Σωματείο «Παναγία Σουμελά». Μια εκδήλωση που φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ένας θεσμός που έχει αγκαλιάσει η Ποντιακή νεολαία


Στη Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Το «24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» ορίστηκε να διεξαχθεί φέτος από τις 15 έως 17 Ιουλίου 2022, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Εκεί όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά και πάλλεται η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού, θα βρεθούν εκατοντάδες νέοι από διάφορους Ποντιακούς Συλλόγους, από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο θεσμός αυτός που πριν από 24 χρόνια δημιουργήθηκε κάτω από τη σκέπη της Σουμελιώτισσας, αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και νέες Ποντιακής καταγωγής. Ενώ στηρίχθηκε από Ποντιακά Σωματεία εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας και χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και περισσότερα.

Όπως σημειώνει στο κάλεσμα συμμετοχής, η Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος, σκοπός της συγκέντρωσης είναι η συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και εθίμων, αλλά και η ανάδειξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


Πρόγραμμα Συναπαντήματος

Η Οργανωτική Επιτροπή των Νέων του Συναπαντήματος, έχει ήδη υποβάλει προτάσεις για την διεξαγωγή του 24ου Συναπαντήματος, αλλά και απόψεις για την καλύτερη φετινή διοργάνωση.

«Ευελπιστούμε πως το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξουμε και φέτος να είναι ακόμη πιο ποιοτικό, ακόμη πιο καινοτόμο, ώστε να βρίσκεται κοντά στις νεανικές αναζητήσεις και ανησυχίες, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.»

Οι βασικοί σκοποί και στόχοι, είναι:

  • Η βιωματική επαφή των νέων με το Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο, καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων μας.
  • Τα προβλήματα και οι δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας, καθώς επίσης και τα θέματα οικολογίας και του περιβάλλοντος.
  • Η αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των Ποντιακών Σωματείων. Καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον Ελληνισμό της διασποράς.


εκδηλώσεις του Συναπαντήματος, που φέτος θα έχουν διάρκεια τριών ημερών (15 έως 17 Ιουλίου 2022), σχεδιάζονται με περισσό ζήλο, αγάπη, φροντίδα και αισιοδοξία. Καθώς σιγά σιγά ξεπερνάμε την πανδημία που μας ταλαιπώρησε τα δύο τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας σημαντικά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει οι νέοι και νέες του Σωματείου σας να πάρουν μέρος στο φετινό Συναπάντημα


Πρόσκληση – Δήλωση συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο «24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» έχουν νέοι και νέες από 18 έως 30 ετών οι οποίοι ανήκουν σε Ποντιακά Σωματεία, με προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων την 1η Ιουλίου 2022.

Κάθε αποστολή δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 4 άτομα (μαζί με τον αρχηγό), λόγω των συγκεκριμένων δυνατοτήτων φιλοξενίας στους ξενώνες – εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» στο Βέρμιο. Με βάση τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών, οι χώροι έχουν απολυμανθεί και θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς.

Εάν και εφόσον θέλετε να συμμετάσχετε στο «24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων», κατεβάστε – συμπληρώσετε τη παρακάτω δήλωση συμμετοχής και αποστείλετε την το συντομότερο δυνατό (το αργότερο έως 1η Ιουλίου 2022), με τους τρόπους που αναφέρονται επί του εντύπου.

Για το έντυπο – δήλωση συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ


Τέλος, να επισημανθεί πως στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα βρίσκονται μόνο μέλη των αποστολών των Ποντιακών Σωματείων.

Μοιραστείτε το