6.000 Πόντιοι χόρευαν μέσα στη βροχή!

Μοιραστείτε το

Το ότι οι Πόντιοι είναι ένας εκρηκτικός λαός, γεμάτος ενθουσιασμό είναι λίγο πολύ γνωστό. Είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία τους, που δεν «μασάνε» πουθενά και είναι ικανοί να χορεύουν μέσα σε καταρρακτώδη βροχή.

Ρεσιτάλ ερμηνείας έδωσε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης,
μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει


Ματθαίος Τσαχουρίδης

Όπως ακριβώς συνέβη προχθες το βράδυ στο στρατόπεδο «Καρατάσου» στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, διοργανώθηκε μια φοβερή συναυλία με πρωταγωνιστή τον Ματθαίο Τσαχουρίδη.

Δυστυχώς όμως, ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να βρέχει κάπου στην μέση της εκδήλωσης. Κι αν η σκηνή είχε μια μικρή τέντα, προκειμένου να προστατευτούν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα και οι κονσόλες, ο υπόλοιπος κόσμος ήταν εκτεθειμένος στην κακοκαιρία.

Aυτό που ακολούθησε δεν περιγράφεται με λέξεις!

Κι όμως, αυτό δεν τους ενόχλησε καθόλους. Όχι μόνο δεν τους εμπόδισε να διασκεδάζουν, αλλά και χόρευαν κιόλας μέσα στην νεροποντή!

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει, αποφάσισε να συνεχίσει το πρόγραμμά του και να δώσει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας. Προκειμένου να ανταμείψει τους θεατές. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 6.000 άτομα, μόλις μερικοί δεκάδες αποχώρησαν.


Ποντιακοί χοροί στη βροχή

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Ματθαίος Τσαχουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη! Υποκλίνομαι στην αγάπη σας! Υποκλίνομαι πραγματικά και αληθινά! Σήμερα αυτό που έγινε στο στρατόπεδο Καρατάσου στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης, θα το θυμάμαι για πάντα!

Σχεδόν 6.000 συμπολίτες μας κατέκλυσαν τον χώρο του στρατοπέδου. Πιο πολύ όμως, θα θυμάμαι τη δίψα σας να χορέψετε στους ρυθμούς και στις μελωδίες της Ποντιακής μου λύρας μέσα στη βροχή.

Ένας «Ποντιακός χορός της βροχής» που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Σας ευχαριστώ, είμαι «δικός» σας παντοτινά!»

Δείτε στο παρακάτω video, ένα μικρό απόσπασμα από τους Ποντιακούς χορούς στη βροχή. Ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε το video που ανέβασε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, πριν λίγες ημέρες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.


Διαβάστε επίσης: Τσεχία: Ο καλύτερος δάσκαλος είναι Πόντιος

Μοιραστείτε το