7χρονος ξεσηκώνει με το νταούλι του

Μοιραστείτε το

Ο Δημήτρης (Μίμης) Τόλιος είναι μόλις 7 ετών και είναι λάτρης της Ποντιακής μουσικής, των Ποντιακών χορών και πανηγυριών. Ίσως να τον έχεις πετύχει να παίζει νταούλι στη Θεσσαλονίκη.

Ο 7χρονος Μίμης ξεσηκώνει με το νταούλι του,
τους Πόντιους χορευτές


Μίμης Τόλιος

Η αγάπη του Μίμη για την Ποντιακή μουσική είναι μεγάλη. Στην ηλικία των 3 ετών, ο πατέρας του αντιλήφθηκε το κρυφό ταλέντο του παιδιού του. Οπότε αποφάσισε να του αγοράσει ένα μουσικό όργανο και συγκεκριμένα ένα μικρό νταούλι.

Ο Γιάννης Τόλιος, πατέρας του 7χρονου, αναφέρει:

«Στο σπίτι συνηθίζω να ακούω Ποντιακή μουσική. Όταν ο γιος μου ήταν τριών ετών, ενώ έπαιζε η μουσική, τον είδα να χτυπά με ρυθμό το τραπέζι.

Εκείνο το συμβάν με έκανε να του αγοράσω το πρώτο του μικρό νταούλι, στο οποίο άρχισε να εξασκείται μόνος του, ακούγοντας Ποντιακά τραγούδια»

Ο 7χρονος Μίμης (έτσι συνηθίζουν να τον φωνάζουν αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και να συστήνεται ο ίδιος) ξεκίνησε να κάνει μαθήματα νταουλιού και σήμερα συνοδεύει με το νταούλι του, τους χορευτές του παιδικού τμήματος παραστάσεων της «Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων», στη Θεσσαλονίκη.

«Έκανε τρία μαθήματα και μπήκε στο χορευτικό»,
λέει με υπερηφάνεια ο πατέρας του μικρού νταουλτζή

Φέτος, ο Μίμης έπαιξε νταούλι και στον Μύλο των Ξωτικών, στα Τρίκαλα. Ενώ το επόμενο διάστημα έχει ήδη προγραμματίσει σειρά εμφανίσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα ο Μίμης συνεχίζει τα μαθήματά του, με τον μουσικό Γιώργο Κορτσινίδη. Ο οποίος παίζει ντραμς στο πλευρό του Ματθαίου Τσαχουρίδη.


Αγάπη προς τη παράδοση

Η οικογένεια του Μίμη αγαπά και τιμά την παράδοση. Η αδερφή του, Εύη, είναι μέλος της χορευτικής ομάδας στην «Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων», ενώ και ο πατέρας τους, Γιάννης, χορεύει στο τμήμα ενηλίκων.

Οι γονείς του μικρού Μίμη, δηλώνουν υπερήφανοι για την αγάπη που τρέφουν τα παιδιά τους προς την παράδοση και είναι έτοιμοι να τα υποστηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.


Δείτε παρακάτω βίντεο από εμφανίσεις και πρόβες του Μίμη

Μοιραστείτε το