Τρομάζουν οι εικόνες από την Αγιά Σοφιά

Μοιραστείτε το

Τρόμος και σοκ φαίνεται ότι έχει καταλάβει την ηγεσία στην Τουρκία, καθώς οι εικόνες από τα εγκαίνια του νέου γηπέδου «Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Αρένα» της ΑΕΚ παίζουν σε όλα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας…

Ξυπνούν οι συνειδήσεις των εξισλαμισμένων λαών που έχουν υποτάξει


Οι εικόνες με τον Πυρρίχιο

Οι εικόνες με τον Πυρρίχιο χορό έχουν κάνει τον γύρο της Τουρκίας και έχουν μπει σε όλα τα σπίτια, ειδικά σε αυτά του Πόντου. Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρονται στον Πυρρίχιο και στην Ποντιακή λύρα σε όλα τους τα ρεπορτάζ.

Η φλόγα που σιγοκαίει πλέον στη Τουρκία από κρυπτοχριστιανούς και από τους Έλληνες του Πόντου, γίνεται πλέον φωτιά. Τίποτα όπως φαίνεται δεν μπορεί να την σταματήσει.

Γι’ αυτό τρομάζουν με αυτές τις εικόνες οι Τούρκοι

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαγράψει την ιστορία του Πόντου. Είναι κάτι που τους φοβίζει. Στην περιοχή ζουν ακόμα χιλιάδες κόσμου, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Που όμως θυμούνται ακόμα τις ρίζες τους, μιλούν ακόμα την Ποντιακή διάλεκτο και προσπαθούν κρυφά να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους!


Τι αναφέρουν

Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από τουρκικά ΜΜΕ και τι αναφέρουν χαρακτηριστικά:

  • Η απληστία της Ελλάδας, που ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι η Αγία Σοφία επαναλειτούργησε ως τζαμί, μας έκανε να γελάσουμε. Οι Έλληνες που ονόμασαν το νέο γήπεδο «Αγία Σοφία» που κατασκευάστηκε για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΑΕΚ της πρωτεύουσας Αθηνών, έκαναν τα εγκαίνια με χόρον και κεμεντσέ.
  • Η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού με την υπογραφή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο και η μεγαλύτερη αντίδραση ήταν η Ελλάδα.
  • Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα ΑΕΚ εγκαινίασε το νέο της γήπεδο. Αξιοσημείωτο ήταν ότι η Ελληνική ομάδα ονόμασε το νέο της γήπεδο «Αγία Σοφία».


Την ίδια ώρα το «δεξί χέρι» του Ερντογάν έγραψε:

«Η ΑΕΚ, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας, άλλαξε το όνομα του γηπέδου σε Αγιά Σοφιά. Ας είναι… μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί»


Ματθαίος Τσαχουρίδης

Οι γείτονες δεν παρέλειψαν να εξαπολύσουν επίθεση και στον Ματθαίο Τσαχουρίδη:

«Τον κεμεντζέ έπαιζε στα εγκαίνια ο εθνικιστής του Πόντου, Ματθαίος Τσαχουρίδης. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης αναγνωρίζει τη λεγόμενη Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου 1919. Όταν ξεκίνησε η τουρκική αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την κατοχή.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Τουρκία γενοκτονούσε τους Έλληνες του Πόντου, έχει την υπογραφή του σε τραγούδια και δημοτικά τραγούδια για αυτή τη λεγόμενη γενοκτονία».


Διαβάστε επίσης: Χάρτης του CBS εκνεύρισε την Τουρκία

Μοιραστείτε το