Από πατρίδα σε πατρίδα

Μοιραστείτε το

Πως θα ήταν άραγε η Ελλάδα, εάν δεν είχε συμβεί η Μικρασιατική Καταστροφή; Πως θα ήταν η μουσική μας, η λογοτεχνία και ο αθλητισμός μας; Πως θα ήταν η Ελληνική κουζίνα, το θέατρο, ο Ελλαδικός χάρτης;

Πως η τραγωδία του 1922, διαμόρφωσε το μέλλον της Ελλάδας


Νέα σειρά ντοκιμαντέρ

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Από πατρίδα σε πατρίδα» είναι η νέα μεγάλη παραγωγή του «COSMΟΤΕ HISTORY HD» και επικεντρώνεται στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Οι οποίοι πριν από 100 χρόνια και με μόνη αποσκευή έναν ξεχωριστό πολιτισμό, μεταμόρφωσαν το πρόσωπο της Ελλάδας για πάντα.

Μέσα από 3 + 1 επεισόδια αφιερωμένα σε επιμέρους ενότητες, το ντοκιμαντέρ «Από πατρίδα σε πατρίδα» επιχειρεί μία καταγραφή και αποτίμηση της τεράστιας μικρασιατικής κληρονομιάς. Καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι πρόσφυγες όχι απλά ενσωματώθηκαν, αλλά μεταμόρφωσαν την Ελληνική κοινωνία.

Οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας μεταμόρφωσαν την Ελλάδα,
για πάντα…

Από τα μεγάλα εθνικά έργα και την ανόρθωση της οικονομίας, μέχρι τις τέχνες και τα γράμματα, κάθε επεισόδιο παρουσιάζει την επίδραση των προσφύγων σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής. Μέσα από ένα σπάνιο αρχειακό υλικό, που έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.


Με αφετηρία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21.00, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του καναλιού

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 21.00 θα παρουσιαστεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και η ομώνυμη ταινία «Από πατρίδα σε πατρίδα», σε σκηνοθεσία του Πάνου Τσιροζίδη.

Μια πιο σύντομη και περιεκτική εκδοχή, που προέκυψε από το υλικό των τριών επεισοδίων. Όπου 60 ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αλλά και απόγονοι εμβληματικών Μικρασιατών, εξηγούν πως η τραγωδία του 1922 διαμόρφωσε το μέλλον της Ελλάδας, με τρόπο ξεχωριστό.


COSMOTE HISTORY HD

Tο «COSMΟΤΕ HISTORY HD», το μοναδικό κανάλι αφιερωμένο στην Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, τιμά τα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με ένα μεγάλο αφιέρωμα. Το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 18 σειρές και ντοκιμαντέρ, για τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της ιστορικής αυτής περιόδου.

Το «Από πατρίδα σε πατρίδα» καθώς και όλες οι σειρές και τα ντοκιμαντέρ του αφιερώματος είναι διαθέσιμα, αμέσως μετά την προβολή τους στη τηλεόραση και μέσα από τον φάκελο «Μικρά Ασία: 1922 – 2022», στον ΔΩΡΕΑΝ ON DEMAND κατάλογο της COSMOTE TV.


Διαβάστε επίσης: Η Μικρασιατική καταστροφή στο Cosmote History HD

Μοιραστείτε το