Χάλκινο μετάλλιο η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Μοιραστείτε το

Σπουδαία επιτυχία για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών.

Μπήκε στην τελική ευθεία με δυνάμεις, κυνηγώντας ακόμη και το χρυσό μετάλλιο


Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με ένα εξαιρετικό finish στα τελευταία μέτρα, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας. Τερμάτισε 3η με χρόνο 23.41 στον τελικό των 200 μέτρων.

Η Ελληνίδα σπρίντερ έκανε μία καλή κούρσα, αγωνιζόμενη από τον έβδομο διάδρομο. Χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην απόσταση και το δεύτερο της στη διοργάνωση.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου παρότι φάνηκε να μένει πίσω στα πρώτα 100 μέτρα, μπήκε στην ευθεία με δυνάμεις και σταδιακά ανέβηκε, κυνηγώντας ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην απόσταση και το δεύτερο της στη διοργάνωση.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ολοκλήρωσε έτσι με εξαιρετικές εμφανίσεις την πρώτη της παρουσία στη διοργάνωση, αφού ήταν πέμπτη στα 100 μέτρα. και τρίτη στα 200 μέτρα, κάνοντας μέσα σε τέσσερις ημέρες έξι δυνατές και απαιτητικές κούρσες.

Η Ελληνίδα αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη διοργάνωση για να διεκδικήσει νέα μετάλλια, στη διοργάνωση του 2025.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βελγίδα Ντελφίν Ενκασά με χρόνο 23.31, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Τάκατς από την Ουγγαρία με χρόνο 23.33.


Βιογραφικό

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι γεννημένη στις 30 Ιούνιου του 2003 και κατάγεται από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Είναι αθλήτρια στίβου, αγωνίζεται με τον σύλλογο «Α.Σ.Σ. Αλέξανδρος Μακεδονίας» και μέλος της Εθνικής Ομάδας. Παράλληλα με τον αθλητισμό, είναι φοιτήτρια του ΣΕΦΑΑ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Θεσσαλονίκης.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι μία νέα αθλήτρια με ήδη σημαντικά επιτεύγματα, δημιουργώντας μεγάλες ελπίδες για τον Ελληνικό στίβο στο μέλλον.

Αγωνίζεται στα 60 μέτρα, 100 μέτρα, 200 μέτρα και στα 4×100. Έχει σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, είναι κάτοχος Πανελλήνιων ρεκόρ και στο εξωτερικό έχει κερδίσει πολύ σημαντικά μετάλλια και τίτλους.


Διαβάστε επίσης: Κώστας Χαμαλίδης – Έγραψε ιστορία στο Taekwondo

Μοιραστείτε το