Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Κυριακίδου

Μοιραστείτε το

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 46 ετών, η εκδότρια Δέσποινα Κυριακίδου. Υπήρξε ιδιοκτήτρια, μαζί με τον αδελφό της Παύλο, του γνωστού εκδοτικού οίκου «Εκδόσεις Κυριακίδη», με αμέτρητους τίτλους βιβλίων για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Μεγάλη η προσφορά της, σε ζητήματα σχετικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό


Εκδόσεις Κυριακίδη

Σε ηλικία μόλις 46 ετών έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Κυριακίδου (1976 – 2022), ιδιοκτήτρια του γνωστού εκδοτικού οίκου «Εκδόσεις Κυριακίδη». Η εκλιπούσα με αξιοπρέπεια και δύναμη τα τελευταία 4 χρόνια έδωσε μεγάλη «μάχη» με τον καρκίνο.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 21:10 άφησε τη τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους και συνεργάτες.

Γεννημένη το 1976 στη Θεσσαλονίκη, η Δέσποινα Κυριακίδου από μικρή μπήκε στο χώρο των εκδόσεων. Αρκετά χρόνια αργότερα, μαζί με τον αδερφό της Παύλο, ανέλαβε και συνέχισε την εκδοτική δραστηριότητα του αείμνηστου πατέρα τους, Τάσου Κυριακίδη. Μέσω του εκδοτικού οίκου «Εκδόσεις Κυριακίδη».

Η εξόδιος ακολουθία της Δέσποινας Κυριακίδου τελέστηκε στην «Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης», στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου στη Φλώρινα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι.


Καλό Παράδεισο

Την είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Σοφία Προκοπίδου, μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Δέσποινα μου, Καλό Παράδεισο. Δεν βρήκα ούτε μια φωτογραφία που να είμαστε μαζί.

Τελευταία που σε είδα, ήταν πριν ένα μήνα περίπου στην εκδήλωση για τον πατέρα σου – τον εκδότη μου, που με στήριξε, Τάσο Κυριακίδη. Μου ήρθε επιθυμία να βγούμε μαζί μια φωτογραφία, αλλά μετά ντράπηκα να στο ζητήσω, γιατί φορούσες το μαύρο καπέλο στο κεφάλι, από αυτά που συνήθως δεν βγάζουν δημόσια…

Ήσουν χαμογελαστή αλλά ολιγομίλητη, το μόνο, μου είπες ότι στο βίντεο που θα προβάλλεται στην εκδήλωση, έχει και μια φωτογραφία του πατέρα σου με μένα… Είμαστε αεράτοι, καλοκαιρινοί, χαρούμενοι στη φωτογραφία που βγάλαμε πριν πολλά χρόνια στο γραφείο του.

Δέσποινα μου, Καλό Παράδεισο. Θα κρατήσω το χαμόγελο σου, απόλυτα τρυφερό και συμπονετικό!»


Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα για το χαμό της, εκφράζοντας τη θλίψη της για το γεγονός:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, με πολλή οδύνη πληροφορήθηκε το θάνατο της Δέσποινας Κυριακίδου, μέλους της Ευξείνου Λέσχης.

Η Δέσποινα Κυριακίδου, κόρη του αείμνηστου Τάσου Κυριακίδη, εκδότη, συνεισέφερε και η ίδια πολύτιμες υπηρεσίες στην υποστήριξη συγγραφής βιβλίων της νεότερης Ποντιακής γραμματείας.

Στην οικογένεια της Δέσποινας Κυριακίδου εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια και ευχές για την εξ ύψους παρηγορίαν»


Διαβάστε επίσης: Ταξίδι μνήμης με τις λέξεις

Μοιραστείτε το