Ετοιμάζει το Pontos TV ο Μελισσανίδης

Μοιραστείτε το

Τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο θα ονομάζεται «Pontos TV», ετοιμάζει ο Δ. Μελισσανίδης. Το νέο κανάλι θα εκπέμπει στη Ποντιακή διάλεκτο και αναμένεται στους δέκτες της τηλεόρασης μας, εντός του επομένου εξαμήνου.

Στόχος η εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου και η προώθηση της Ποντιακής κουλτούρας


Ποντιακό κανάλι

Στην αρχή ακουγόταν σαν κάτι πολύ μακρινό. Κάτι που δύσκολα θα λάβει «τηλεοπτική» σάρκα και οστά. Κάτι, στη καλύτερη των περιπτώσεων, πολύ μακρινό. Ωστόσο, η επιμονή – η στοχοπροσήλωση και η αποφασιστικότητα του Δημήτρη Μελισσανίδη έκαμψαν και το τελευταίο εμπόδιο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Dailymedia, ο Δημήτρης Μελισσανίδης (γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τον Πόντο) προχωράει στη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο θα προκαλέσει αίσθηση. Ένα κανάλι που θα περιλαμβάνει προγράμματα αποκλειστικά για Ποντίους, αλλά και για όσους αγαπούν τη Ποντιακή παράδοση!

Το νέο Ποντιακό κανάλι θα έχει αποκλειστικό περιεχόμενο (ειδήσεις στα Ποντιακά και πολλά άλλα)

Στόχος του «Pontos TV» θα είναι η συνέχιση της Ποντιακής γλώσσας και η ανάδειξη της Ποντιακής κουλτούρας. Βάζοντας στο «κόλπο» και τους νεότερους ηλικιακά ανθρώπους, που ενδεχομένως έχουν χάσει την επαφή με τις ρίζες τους.


Πότε θα βγει στον αέρα

Όσο για το πότε θα «βγει» στον αέρα; Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εντατικές προετοιμασίες το προσεχές διάστημα. Με στόχο το «Pontos TV» να ξεκινήσει να εκπέμπει μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Δηλαδή, εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή κίνηση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που αναμένεται να ενώσει τους Πόντιους στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι οποίοι θα έχουν, σύντομα, το δικό τους κανάλι.

Το «Pontos TV» θα ενταχθεί στις μεγάλες τηλεοπτικές πλατφόρμες της Ελλάδας και μέσω διαδικτύου για τον υπόλοιπο κόσμο

Πηγή

Μοιραστείτε το