Ίδρυση Μονής στο Όρος Μελά στην Αυστραλία

Μοιραστείτε το

Την ίδρυση μιας νέας Ιεράς Mονής στη πολιτεία της Victoria ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η οποία θα οικοδομηθεί στο «Όρος Μελά», το οποίο βρίσκεται κοντά στη πόλη Flowerdale.

Η Ιερά Μονή «Όρος Μελά» θα είναι ανδρική


Όρος Μελά

Η χαρμόσυνη είδηση προέκυψε από τις επαφές που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Μελβούρνη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη προοπτική συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος και ο Πρόεδρος του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αυστραλίας, κ. Ονούφριος Γοροζίδης.

Ο κ. Γοροζίδης είναι ιδιοκτήτης μιας έκτασης 1.200 περίπου στρεμμάτων, στο Flagpole Hill του Flowerdale, την οποία έχει ονομάσει «Όρος Μελά». Μέρος αυτής της έκτασης (περίπου 400 στρέμματα) θα αποτελέσει δωρεά προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με σκοπό την κατασκευή και λειτουργία της νέας Ιεράς Μονής.


Παναγία Σουμελά

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Όρος Μελά» έχει φιλοξενήσει ποικίλες εκδηλώσεις, με αναφορά στην Ελληνική και δη στη Ποντιακή παράδοση. Ενώ εντός των ορίων του βρίσκεται και ένα ξύλινο εικονοστάσιο, αφιερωμένο στη Παναγία Σουμελά. Το οποίο προσελκύει πλήθος προσκυνητών από την ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Μακάριος και οι κληρικοί που τον συνόδευαν, ξεναγήθηκαν από τον κ. Γοροζίδη σε όλη την έκταση που προορίζεται για τη δημιουργία της νέας Ιεράς Μονής. Ενώ στάθηκαν με σεβασμό μπροστά από το Ιερό εικονοστάσιο και έψαλλαν ύμνους προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Flowerdale – Victoria


Φωτογραφία άρθρου: Ο ιδιοκτήτης της έκτασης «Όρος Μελά» Ονούφριος Γοροζίδης, με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Πηγή

Μοιραστείτε το