Και ύστερα ήρθε «Το Κόκκινο Ποτάμι»

Μοιραστείτε το

Τα τελευταία χρόνια οι «ειδικοί» των καναλιών, οι άνθρωποι που καλούνται να διαχειριστούν εκατομμύρια ευρώ, είχαν βρει τι φταίει στην Ελληνική τηλεόραση. Η μυθοπλασία δεν μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα…

Το κριτήριο του τηλεθεατή (ευτυχώς) παραμένει ζωντανό


Η μυθοπλασία στην Ελλάδα

Η μυθοπλασία σύμφωνα με το αφήγημά τους, δεν μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα, γιατί ο τηλεθεατής πάντα θα προτιμά τα shows και τα reality. Όσοι το προσπάθησαν έσπασαν τα μούτρα τους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις σε μια αποτυχημένη συνταγή.

Ξέχασαν βέβαια να μας πουν… πότε ήταν η τελευταία φορά που γυρίστηκε Ελληνική σειρά στη χώρα μας, η οποία δεν ήταν ξένο φορμάτ (προσαρμοσμένο στα Ελληνικά δεδομένα τρομάρα μας). Ή σειρά που βγήκε απ’ τη κατάψυξη μετά από 30 χρόνια και πλασαρίστηκε ως φρέσκο.

Η λογική των ειδικών του χώρου είναι τόσο απλοϊκή που μοιάζει αστεία: Αφού πέτυχε ένα σήριαλ στη Χιλή ή την Αργεντινή, αν το προσαρμόσουμε στα Ελληνικά δεδομένα θα σαρώσει. Ποιος ο λόγος να ρισκάρουμε με νέα σενάρια, νέων δημιουργών; Πάμε στη σίγουρη λύση και αν δεν κάτσει, τι είχαμε, τι χάσαμε.

Και ύστερα ήρθε «Το Κόκκινο Ποτάμι» και το αφήγημα πήγε περίπατο


OPEN TV

Ευτυχώς για τη τηλεόραση φάνηκε ότι ο τηλεθεατής δεν είναι τόσο άβουλο ον, όσο τον παρουσιάζουν. Και δεν βάζω στην εξίσωση τις «Άγριες Μέλισσες» που επίσης σκίζουν. Γιατί εκεί μιλάμε για ένα κανάλι (ANT1) φτασμένο, που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έδωσε στη σειρά μέρος της δυναμικής του.

Εδώ όμως μιλάμε για ένα κανάλι (OPEN TV) που ακόμα δεν έχει γίνει συνήθεια στον τηλεθεατή. Δεν βρήκε μπροστά του τη σειρά και έκατσε να τη δει, όπως θα μπορούσε να συμβεί στους άλλους σταθμούς. Την αναζήτησε, άκουσε γι’ αυτή και έψαξε να τη βρει για να τη δει.

Αν ίσχυαν όσα λένε οι ειδικοί της τηλεόρασης, τότε «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα σάρωνε το πρώτο τέταρτο (που θα έμπαινε ο κόσμος να το δει από περιέργεια) και στη συνέχεια θα ξεφούσκωνε και οι τηλεθεατές θα διάλεγαν το μουσικό show του ΑΝΤ1.

Δεν το έκαναν, γιατί το κριτήριο του τηλεθεατή (ευτυχώς) παραμένει ζωντανό. Αν του δώσεις ένα προϊόν προσεγμένο, όχι φτηνιάρικο, που να αξίζει να το δει, τότε θα το τιμήσει και με το παραπάνω.


Η επιτυχία της σειράς του OPEN TV στη πραγματικότητα είναι μια νίκη του απλού τηλεθεατή

Στο όνομα του οποίου γίνονται τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά εγκλήματα από τους ειδικούς του είδους. Μέχρι σήμερα ήταν κοινός τόπος ότι ο Έλληνας τηλεθεατής έχει την τηλεόραση που του αξίζει. Η τηλεοπτική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει τη τηλεόραση που έχει.


– Διαβάστε επίσης: Η Ιστορία επιτέλους σε πρώτο πλάνοΠηγή

Μοιραστείτε το