Το Κόκκινο Ποτάμι – Η σειρά

Μοιραστείτε το

«Το Κόκκινο Ποτάμι» του OPEN TV είναι μια δραματική σειρά εποχής, που περιγράφει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία, στα χρόνια της τραγικής αυτής ιστορικής περιόδου.

Μια τηλεοπτική σειρά κινηματογραφικών προδιαγραφών


Πλοκή – Υπόθεση

«Το Κόκκινο Ποτάμι» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη και μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Μανούσου Μανουσάκη.

Η υπόθεση της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξεκινάει και εκτυλίσσεται στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν τον Μάιο του 1895. Όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, µε τη 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν, εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές.

Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα. Γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα. Ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας. Που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;


Γυρίσματα – Συντελεστές

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες. Λίγες εβδομάδες πριν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στις 19 Μαΐου.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, μέχρι το τέλος του 2019, οι συντελεστές της παραγωγής θα ταξιδέψουν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στη Γαλλία και τη Ρωσία.

  • Σενάριο: Δώρα Μασκλαβάνου, Νίκος Απειρανθίτης, Μανούσος Μανουσάκης
  • Φιλική συμμετοχή: Σταύρος Αβδούλος – Ειρήνη Ριτσώνη
  • Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
  • Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης κ.α.
  • Διευθυντής φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
  • Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη
  • Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα


Πότε θα προβληθεί στο Open TV

«Το Κόκκινο Ποτάμι» το οποίο αναμένεται να κάνει αίσθηση, θα είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, μετά τη σειρά «Το Νησί» του Mega. Πρόκειται να προβληθεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν (Φθινόπωρο του 2019) μέσα από τη συχνότητα του Open TV. Ενώ θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια.


Μανούσος Μανουσάκης

«Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη μια πληθυσμιακή ομάδα, όπως είναι ο Ποντιακός Ελληνισμός, που τόσο λίγο γνωρίζουμε.

«Δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο, που σημάδεψε τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας»

Η ιδέα για τη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» προέκυψε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτή την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη. Γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του.

Το OPEN TV μας άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του και έγινε σύμμαχος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια», δηλώνει ο σκηνοθέτης της σειράς, Μανούσος Μανουσάκης.


Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» του OPEN TV.

Φωτογραφία άρθρου: NDP photo

Μοιραστείτε το