Ο Γιωρίκας Πιλίδης στον Αρναούτογλου

Μοιραστείτε το

Ο Γιωρίκας Πιλίδης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, το βράδυ της Δευτέρας (21/02). Μίλησε για την πορεία του στον αθλητισμό, αλλά και για την πρόσφατη εμπειρία του στο «Survivor».

«Δεν ήταν για εμένα το Survivor. Η ζωή μου είναι ο αθλητισμός»


Το μεγαλύτερο μετάλλιο

Στο «The 2Night Show» ο 21χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, Γιωρίκας Πιλίδης, αναφέρθηκε στην πορεία του στον αθλητισμό. Περιέγραψε με συγκίνηση τις θυσίες της μητέρας του, προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες πάλης.

Αλλά και τον τρόπο που της το ανταπέδωσε, όταν πήρε το πρώτο του μετάλλιο

«Ξεκίνησα δύσκολα. Δεν είχαμε λεφτά για να πάω στους αγώνες, αναγκαστήκαμε με τη μάνα μου να πουλήσουμε όλα τα χρυσαφικά μας, για να μπορέσω να κατέβω στους αγώνες.

Όταν πήρα την πρώτη μου χορηγία είπα στη μάνα μου να σταματήσει από τη δουλειά της. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο! Που μπόρεσα να κάνω τη μητέρα μου να σταματήσει από το σουπερμάρκετ που δούλευε»


Ελληνική πάλη

Ο Γιωρίκας Πιλίδης αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελληνική πάλη. Καθώς και στην εγκατάλειψη που έχουν οι παλαιστές από την Πολιτεία, χωρίς να έχουν καμία οικονομική βοήθεια.

«Βλέπω τα πιο μικρά παιδιά από μένα, που είναι τώρα στα 18 και σκέφτονται να πάνε για δουλειά. Είναι πρωταθλητές Ελλάδας, θέλουν το ελάχιστο πράγμα, γιατί οι παλαιστές έχουμε μάθει, είμαστε πάντα οι πιο φτωχοί.

Οπότε μια μικρή υποστήριξη θέλουμε, δεν ζητάμε πολλά. Την προετοιμασία μας, ένα χαρτζιλίκι για τα έξοδα, για να μπορείς να κάνεις σωστή διατροφή. Ούτε γι’ αυτό…

«Ο αθλητισμός πεθαίνει κι είναι πολύ κρίμα» κατέληξε ο Γιωρίκας Πιλίδης. Ο οποίος θα ξεκινήσει προετοιμασία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.


Η εμπειρία του Survivor

Κουβέντα έγινε στο «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και για το Survivor. Ο Γιωρίκας Πιλίδης μίλησε για την εμπειρία του στον Άγιο Δομίνικο στο τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης, καθώς και για την οικειοθελή αποχώρησή του.

Τι τον δυσκόλεψε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει; Γιατί στεναχωριέται όταν ο κόσμος τον αναγνωρίζει μόνο από το «Survivor» και όχι από τα μετάλλια που έχει φέρει στη πατρίδα μας;

«Δεν ήταν για εμένα το Survivor. Η ζωή μου είναι ο αθλητισμός. Κανονικά τρώω 5.000 θερμίδες την ημέρα και εκεί έτρωγα ούτε 200. Αυτό που με δυσκόλευε ήταν η συμβίωση μέσα σε μία ομάδα με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες.

Μετά τις 15 μέρες άρχισε να παθαίνει σοκ ο οργανισμός μου σηκωνόμουν και ζαλιζόμουν. Περνούσα δύσκολα»

Για το πώς αντέδρασαν οι συμπαίκτες του

«Ένιωσα ότι κάποιοι στενοχωρήθηκαν πραγματικά (όταν έφυγα). Σαν να ήταν φίλοι μου. Η Ευρυδίκη, η Βρισηίδα κι η Αθηνά. Πραγματικά τα αγάπησα αυτά τα πλάσματα.»

Για τον Θανάση Βισκαδουράκη…

«Ο Βισκαδουράκης ήταν ο μόνος, ο οποίος όταν με έβλεπε τη νύχτα πως ταλαιπωριόμουν και δεν κοιμόμουν, μου έλεγε φίλε έχεις μια καριέρα. Σήκω και φύγε! Μην χαλάσεις όλο αυτό που έχεις χτίσει, για ένα παιχνίδι…»

Σε άλλο σημείο της εκπομπής, ανέφερε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως ο κόσμος ήθελε να τον αναγνωρίζει ως παγκόσμιο πρωταθλητή και όχι ως παίκτη του Survivor.


– Διαβάστε επίσης – Γιωρίκας Πιλίδης: «Το ατού μου είναι το Ποντιακό αίμα»

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή «The 2Night Show», στο οποίο μιλάει ο Γιωρίκας Πιλίδης.

Μοιραστείτε το