Ο Πόντος ένωσε δύο ομάδες

Μοιραστείτε το

Ήταν το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της χρονιάς, Ιανουάριος του 2016. Αγωνιζόμουν στον Εορδαϊκό και παίζαμε με τον Απόλλων Καλαμαριάς. Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο βαθμολογικά, μιας και οι δυο ομάδες πάλευαν για την παραμονή τους.

Και ενώ το σκορ ήταν 0-0 στο 90′ έπειτα από μια αντεπίθεση κατάφερα να σκοράρω. Δεν πανηγύρισα όμως το γκολ παρόλο που ήταν τόσο σημαντικό και σπουδαίο για την ομάδα μου. Μιας κι από μικρό παιδί υποστήριζα τον Απόλλων.


Αγαπώ τον Απόλλων

Με τη λήξη στη συνέντευξη τύπου με ρώτησαν γιατί δεν πανηγύρισα και τους απάντησα ότι αγαπώ τον Απόλλων και το Ποντιακό στοιχείο μια και είμαι Πόντιος.

Μετά από μερικές μέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από έναν φίλο δημοσιογράφο από την Θεσσαλονίκη. Μου ζητούσε την διεύθυνση μου… Όταν ρώτησα γιατί, μου είπε: «Θέλουν από την διοίκηση του Απόλλων να σου στείλουν κάτι».

Δεν φανταζόμουν αυτό πού θα ακολουθούσε…

Μετά από μερικές μέρες φτάνουν στην πόρτα μου ένα δέμα με μια φανέλα, αναμνηστικά μπρελόκ, βιβλία που μιλάνε για την ιστορία του Απόλλων και του Πόντου και μια επιστολή που έγραφε:

«Γεια σου Γιώργο,

Εκ μέρους της διοίκησης του Απόλλωνα, σου στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μας. Πρώτη φορά στη ζωή μου, δεχόμαστε γκολ, χάνουμε και δεν στεναχωριέμαι… Μας έκανες περήφανους σε δύσκολους και ύποπτους καιρούς. Κράτα ψηλά το λάβαρο του Ποντιακού Ελληνισμού εκεί στην αγαπημένη μας Πτολεμαΐδα.

Σε ευχαριστούμε και πάλι. Απόλλωνάρα, μέχρι να βγει η ψυχή μας.
Μιχάλης Φωτιάδης μέλος της διοικούσας επιτροπής του Γ.Σ Απόλλων Καλαμαριάς»

Το πως ένιωσα δεν μπορώ να το περιγράψω. Δάκρυα στα μάτια μου και συγκίνηση μεγάλη. Οι άνθρωποι του Απόλλων δείχνουν κάτι που δύσκολα βρίσκεις στο ποδόσφαιρο μας…

ΣΕΒΑΣΜΟ

Αφού τους ευχαρίστησα με όλη μου την καρδιά, το θέμα είχε γίνει πανελλαδικά γνωστό. Μέχρι και στην ΕΡΑ Σπορ είχαμε μιλήσει ζωντανά με τη διοίκηση του Απόλλων.

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μιχάλη Φωτιάδη. Γιατί όλο αυτό ξεκίνησε με δικιά του πρωτοβουλία κι έδειξε πόσο μεγαλείο έχει η Ποντιακή ψυχή.

Γιώργος Μαυροματίδης

Μοιραστείτε το