Οι Νεράιδες του Πόντου

Μοιραστείτε το

Η Χρυσή, μια δυναμική σύγχρονη γυναίκα, νιώθει έτοιμη μετά από αρκετά χρόνια προβληματισμού και διλημμάτων. Να εκπληρώσει το χρέος της απέναντι στη γιαγιά της Χρυσούλα, να διασώσει την ιστορία της. Το ταξίδι ξεκινάει συντροφιά με τις νεράιδες…

Αποφασίζει λοιπόν να γράψει ένα βιβλίο με τις ζωντανές μαρτυρίες της γιαγιάς και των συγγενών της. Από τους διωγμούς που υπέστησαν στη γενέθλια γη τους, τον μαρτυρικό Πόντο.

Ποιο γεγονός όμως στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει η Χρυσή τη συγγραφή του βιβλίου τη δεδομένη στιγμή; Τι είναι αυτό που κάνει ακόμη πιο ιερή αυτή της την απόφαση;


Στοιχεία βιβλίου: «Οι Νεράιδες του Πόντου»

  • Συγγραφέας: Αγγελική Παμπουκίδου
  • ISBN: 978-618-5231-83-5
  • Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα
  • Έτος πρώτης έκδοσης: 2017
  • Εκδότης: Εκδόσεις Πηγή
  • Σελίδες: 198
  • Ενδεικτική τιμή: 8€ – 11€

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την Αγγελική Παμπουκίδου

Η Αγγελική Παμπουκίδου γεννήθηκε στο Minden της Γερμανίας, αλλά μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Η ιδιαίτερη αδυναμία της στην Ελληνική παράδοση αναπτύχθηκε μέσα από τις επισκέψεις στα χωριά καταγωγής της. Την Κορυφή του Κιλκίς (όπου είχαν εγκατασταθεί το ’23 οι πρόσφυγες παππούδες της από τη Χερίανα του Πόντου) και το Ξινονέρι της Καρδίτσας.

Σπούδασε Φιλολογία στο Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη Γλωσσολογία και μιλάει 3 ξένες γλώσσες.

Από το 1996 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2011 εργάζεται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια. Το 1992 έγραψε και σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο «Εδώ Ελλάδα». Ενώ το 1995 έγραψε την ηθογραφική κωμωδία «Το πάντρεμα» στη Ποντιακή διάλεκτο. Έργο το οποίο ανέβασε με τον «Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης», του οποίου υπήρξε μέλος και υπεύθυνη του θεατρικού τμήματος.

Από το 2003 δραστηριοποιείται και στο χώρο της στιχουργικής, στην Ποντιακή δισκογραφία. Με κορυφαίες τις δύο δισκογραφικές δουλειές «Ας σ’ ουρανού το κρενίν» και «Μεταξοζύγιστον».

Είναι παντρεμένη με το μουσικό Θοδωρή Κοτίδη, που «υπηρετεί» την Ποντιακή μούσα τα τελευταία 25 χρόνια με τη λύρα και την ερμηνεία του. Έχουν αποκτήσει μαζί τρεις κόρες κι έναν γιο και ζουν τα τελευταία χρόνια στα Μετέωρα της Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε το