Παραμύθια από τον Πόντο

Μοιραστείτε το

Εικονογραφημένα παραμύθια από τον Πόντο, στη Νεοελληνική γλώσσα και Ποντιακή διάλεκτο. Παραμύθια που κλείνουν μέσα τους μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες και φέρνουν τα σημερινά παιδιά σε επαφή με τα ηθικά διδάγματα. Αλλά και το πηγαίο χιούμορ της λαϊκής σοφίας…

29 λαϊκά παραμύθια από τον Πόντο


Ποντιακά παραμύθια

Κάθε ξεριζωμός, μαζί με τις απώλειες και την οδύνη, καταφέρνει να κουβαλάει μαζί του την πολιτιστική του κληρονομιά και τις αξίες. Έτσι και τα λαϊκά Ποντιακά παραμύθια είναι καθρέφτες πολιτισμού, καθώς κουβαλούν ένα βαρύ πολιτιστικό φορτίο.

Παραμύθια που ξεχωρίζουν για το ύφος, την απλότητα και τη συναισθηματική φόρτιση που κουβαλούν. Μικρά αριστουργήματα φαντασίας και λόγου που συμπυκνώνουν μνήμες, όνειρα αλλά και ελπίδες. Ιδιαίτερα τα παραμύθια της προσφυγιάς είναι μια πολύτιμη και διαχρονική συλλογή, όχι μόνο γι’ αυτό που είναι, αλλά και για τα όσα συμβολίζουν.

Τα «Παραμύθια από τον Πόντο» ξεχωρίζουν για το ύφος, την απλότητα και τη συναισθηματική φόρτιση που κουβαλούν. Το βιβλίο αυτό έχει ως κύρια επιδίωξη να δει τις λαϊκές διηγήσεις, από αυτά τα μοναδικά άξια και καλόπιστα χρόνια, να λειτουργούν ξανά.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Σε όσους αναζητούν κάτι από τη χαμένη αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας. Κάτι από τα αξέχαστα παιδικά τους χρόνια…

Η ύλη του βιβλίου συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται με λεξιλόγιο της Ποντιακής διαλέκτου και συνοπτική ιστορική αναφορά στον Πόντο. Καθώς επίσης και χάρτη της γενέτειρας γης των Ποντίων, στον Εύξεινο Πόντο.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Συμεωνίδου – Χείλαρη Χρυσάνθη
  • ISBN: 978-960-98045-2-3
  • Κατηγορία: Παραμύθια
  • Έτος έκδοσης: 2009 (1η έκδοση)
  • Εκδότης: Ιδεογραφίες
  • Σελίδες: 189
  • Ενδεικτική τιμή: 26 – 31€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Η εικονογράφηση της έκδοσης έγινε από την ίδια την συγγραφέα, κ. Χρυσάνθη Συμεωνίδου. Με εικόνες που συνδυάζουν όμορφα τη βυζαντινή τεχνοτροπία, με στοιχεία της λαϊκής ζωγραφικής.

Μοιραστείτε το