Πέθανε από κορονοϊό ο Μπόρις Μουζενίδης

Μοιραστείτε το

Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Μπόρις Μουζενίδης της Mouzenidis Travel, λόγω επιπλοκών του κορoνοϊού. Ένας μεγάλος οραματιστής του Ελληνικού τουρισμού.

Ο άνθρωπος που απογείωσε τον Ελληνικό τουρισμό στη Ρωσία


Πέθανε στη Ρωσία

Ο Μπόρις Μουζενίδης πέθανε σε νοσοκομείο της Μόσχας τα ξημερώματα του Σαββάτου, από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών του κορoνοϊού. Ο ιδρυτής του ομίλου Mouzenidis Travel ταξίδεψε στη Μόσχα πριν από δύο εβδομάδες, για την διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT που διεξήχθη στη Ρωσία.

Αμέσως μετά την έκθεση ένιωσε τα πρώτα ήπια συμπτώματα κορονοϊού, αλλά αρνήθηκε να μπει σε νοσοκομείο. Δυστυχώς τα συμπτώματα χειροτέρευσαν και χθες το βράδυ (26-3-2021) εσπευσμένα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρωσικής πρωτεύουσας.

Δυστυχώς τα ξημερώματα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, καθώς είχε και στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα.


Ο ερχομός στην Ελλάδα

Ο Μπόρις Μουζενίδης γεννήθηκε στη Γεωργία από Έλληνες γονείς Ποντιακής καταγωγής. Ήρθε σε νεαρή ηλικία στη Θεσσαλονίκη για να ζήσει το όνειρο της πατρίδας που τόσο αγαπούσε. Σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει:

«Ήρθα στην Ελλάδα το 1992, σε ηλικία 31 ετών. Ήταν όνειρο μας να έρθουμε στην πατρίδα. Επειδή το επάγγελμά μου ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, όλοι θεωρούσαν ότι γρήγορα θα τακτοποιηθώ στην Ελλάδα. Πάντα βοηθάει να έχεις ένα επάγγελμα, να γνωρίζεις μια τέχνη. Αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς…

Το 1993 σε μια συζήτηση ένας φίλος μου είπε «η Ελλάδα έχει θάλασσα και ήλιο» Για κάποιο λόγο αυτή η φράση μου έμεινε στο μυαλό. Έτσι το 1995 άνοιξα το πρώτο μου τουριστικό γραφείο στην οδό Μοναστηρίου. Δύο χρόνια αργότερα μετακομίσαμε στην οδό Ολύμπου. Από την αρχή ξεκίνησα να φέρνω κόσμο από τη Ρωσία και αργότερα από τις άλλες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ήταν σημαντικό ότι ήξερα τη γλώσσα και τη νοοτροπία. Ήξερα τι ήθελαν στον τουρισμό. Στην αρχή είχαμε τουρισμό «ήλιο και θάλασσα», αλλά πλέον τα πράγματα έχουν εξελιχθεί στην αγορά της Ρωσίας και των άλλων χωρών. Υπάρχει θρησκευτικός τουρισμός, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να επισκεφθούν τις αρχαιότητες».

Tο 2013, αποφάσισε να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Ellinair. Έτσι η Mouzenidis Travel έφθασε να φέρνει ετησίως μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.


Το τελευταίο αντίο των υπαλλήλων του

Μέσω του Mouzenidis Group στο Facebook, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη έστειλαν το δικό τους μήνυμα:

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη.

Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του».

Μοιραστείτε το