Ποντιακό σταυρόλεξο – περιοδικό της ΠΟΕ

Μοιραστείτε το

Με τίτλο «’ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΛΩ» κυκλοφόρησε πρόσφατα, η ΠΟΕ, ένα επετειακό περιοδικό 52 σελίδων. Το οποίο συμπεριλαμβάνει και Ποντιακό σταυρόλεξο!

Ένα περιοδικό – αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό. Στα πλαίσια των δράσεων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Δελτίο Τύπου

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στα πλαίσια των δράσεων και των στόχων που έθεσε εν όψει του επετειακού έτους 2019, χρονιά ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αποβίβαση του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό, εξέδωσε ένα περιοδικό – σταυρόλεξο, 52 σελίδων, που τιτλοφορείται «’ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΛΩ».

Στο οποίο εκτός των κλασσικών περιεχομένων, περιλαμβάνονται επιμορφωτικά στοιχεία σχετικά με την ιστορία και την παράδοση του Πόντου.


Η εν λόγω έκδοση στοχεύει:

  • Να προβάλλει τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από την Γενοκτονία και να αποτίσει φόρο τιμής στους Έλληνες που έχασαν την ζωή τους, διωκόμενοι από τις πατρογονικές εστίες.
  • Να αναδείξει όλες τις πτυχές του Ποντιακού πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα.
  • Να θυμίσει την αξία της διαλέκτου μέσα από πρωτότυπο Ποντιακό σταυρόλεξο.
  • Να γίνει σύμμαχος των Ποντίων αδερφών, που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τα ιδανικά στις επόμενες γενιές.
  • Να ψυχαγωγήσει τους ομιλούντες της Ποντιακής διαλέκτου και να εξοικειώσουν την νεότερη γενιά με αυτήν.


Για τη διάθεση του περιοδικού, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΠΟΕ, στο τηλέφωνο: 2313054737 ή μέσω email: info@poe.org.gr

Μοιραστείτε το