Avant Premiere για «Το Κόκκινο Ποτάμι»

Μοιραστείτε το

Πραγματοποιήθηκε χθες η Avant Premiere της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» που υπογράφει ο Μανούσος Μανουσάκης και η οποία θα προβάλλεται από το OPEN TV. Μια τηλεοπτική σειρά, κινηματογραφικών προδιαγραφών, που εστιάζει στη Γενοκτονία των Ποντίων. Και που έρχεται να καλύψει μια μαύρη σελίδα της ιστορίας μας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου και προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι». Εκεί παραβρέθηκαν όλοι οι συντελεστές και ηθοποιοί της σειράς, στελέχη του καναλιού, εκπρόσωποι του Τύπου, καθώς και ο Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης του OPEN TV.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συντελεστές της σειράς δέχθηκαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκόμενων (δείτε video από την εκδήλωση, στο τέλος του άρθρου).


Παραγωγή

Εντύπωση προκαλούν οι αριθμοί της σειράς, που αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές, στη τηλεόραση, των τελευταίων χρόνων.

  • 171 ηθοποιοί συμμετέχουν στη σειρά.
  • 1.140 κομπάρσοι.
  • 629 κουστούμια εποχής χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
  • 50 άτομα αποτελούν το σταθερό συνεργείο. Μεταξύ των οποίων και καθηγητές Τουρκικών, Ρωσικών, Αρμένικων, Ποντιακών και Γαλλικών.
  • Γυρίσματα σε 10 πόλεις στην Ελλάδα.
  • Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στο Παρίσι.


Ηθοποιοί – Συντελεστές

Το «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι μία παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών, με υψηλή αισθητική, διακεκριμένους συντελεστές και πολυπρόσωπο cast.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης μαζί με τη Δώρα Μασκλαβάνου. Ενώ διευθυντής Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρικόπουλος.

Τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της σειράς (Μίλτος Παυλίδης – Ιφιγένεια Νικολαΐδη) ενσαρκώνουν ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Αναστασία Παντούση. Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν με ενθουσιασμό για τους ρόλους που ενσαρκώνουν. Ενώ ο Ιωάννης Παπαζήσης μοιράστηκε και τη δική του ιστορία. Καθώς μεγάλωσε με τους Ποντίους παππούδες του (από την πλευρά της μητέρας του) και μέσα του έχει καταγραφεί ο πόνος από τις δικές τους αναμνήσεις.

Για την επιλογή των ηθοποιών, ο Μανούσος Μανουσάκης δήλωσε:

«Οι ηθοποιοί μας είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσα να βρω και να ταιριάζουν με το ύφος της σειράς. Η διανομή των ρόλων είναι κάτι μαγικό. Δεν μπορείς να το εκλογικεύσεις.

Για παράδειγμα, ψάχνεις τους δύο πρωταγωνιστές. Πέρασαν από το γραφείο μου δεκάδες ηθοποιοί και τους είδα όλους. Ξαφνικά, όμως, μπαίνει κάποιος και λες αυτός είναι. Είναι η αύρα του, ο τρόπος που στέκεται, που κάθεται ή που πίνει τον καφέ του. Ακόμα και η αμηχανία που νιώθει την ώρα που στέκεται μπροστά μου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προσχέδιο».

Για την επιλογή των κομπάρσων:

«Δεν υπάρχουν κομπάρσοι. Εγώ τους λέω βοηθητικούς ηθοποιούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν χαρακτήρα. Δίνουν τον ρεαλισμό της κοινωνίας. Καταφέρνουμε να δείξουμε μια ζώσα κοινωνία με χαρακτήρες, με ανθρώπους πραγματικούς, που έχουν κρέας, κόκαλα, νεύρα και αίμα».


Ιβάν Σαββίδης

Στην ομιλία του, o Ιβάν Σαββίδης – ιδιοκτήτης του OPEN TV αναφέρθηκε στις μνήμες και τα συναισθήματα που ξυπνάει η συγκεκριμένη σειρά. Μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα, δεν θα ήθελα τα συναισθήματά μου να με νικήσουν. Πάντα σκεφτόμουν ότι θα αισθανθώ πολύ ευτυχής όταν θα επενδύσω στη σειρά. Είμαι βέβαιος ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν τη σειρά και δεν ήταν Πόντιοι, έγιναν Πόντιοι».


Χάρης Τσιρκινίδης

«Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη. Ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του. Βούρκωσε την ώρα που ανέφερε την υπόσχεση που είχε δώσει σε έναν καλόγερο, ο οποίος του διηγήθηκε την ιστορία όταν ήταν μόλις δέκα ετών.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» ξεκινάει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, μέσα από τη συχνότητα του OPEN TV

Μοιραστείτε το