Τα μετάλλια να μείνουν στην οικογένεια

Μοιραστείτε το

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μέσω προσωπικής επιστολής την οποία είχε γράψει και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μετά τον θάνατό του. Σε αυτήν, μιλούσε για την προσωπική του μάχη, την οικογένεια του, τις αθλητικές επιτυχίες και τα μετάλλια του.

Μια πρόταση για τα Ολυμπιακά μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που θα τεθούν σε δημοπρασία


Δημοπρασία για τα παιδιά

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης συμμετείχε συνολικά σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας δύο αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των 80 κιλών. Ενώ είχε πολλές ακόμα διακρίσεις σε Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Με τη μεταθανάτια επιστολή του, ζητάει τα μετάλλια του να τεθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα να διατεθούν σε δομές για παιδιά, τις οποίες θα ορίσει η οικογένεια του.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε σημειώσει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

«..αν σωθεί έστω και ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλοτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου…»

Όπως αποφάσισε η οικογένεια του, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης.

Να σημειωθεί πως στα μετάλλια προστίθεται και μία Ολυμπιακή Δάδα, την οποία ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε δωρίσει στον Αλέξη Τσίπρα, μετά από σοβαρό χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί. Η δάδα επεστράφη μετά την κηδεία, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προς την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.


Η πρόταση για τα μετάλλια

Ο Ηλίας Παπανικολάου, διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR, μίλησε με συγκίνηση για τον αείμνηστο Έλληνα Ολυμπιονίκη, ο οποίος δίδαξε ήθος με το «αντίο» του. Ενώ έκανε και μια σημαντική πρόταση για την επικείμενη δημοπρασία των μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Δεν είναι ανάγκη να σας πω τι ένιωσα και αν ένιωσα κάτι, μαθαίνοντας την είδηση για τον χαμό του. Δεν μπορώ να πω πολλά για έναν άνθρωπο, ο οποίος άφησε ένα τέτοιο αποτύπωμα, περισσότερο τι δύναμη μας έδωσε με το αντίο του.

Ήταν ένας άνθρωπος που αντιμετώπισε τον θάνατο, κοιτώντας τον στα μάτια. Εκείνη τη στιγμή όλοι κάνουμε προτεραιοποίηση. Εγώ τον ευχαριστώ γι’ αυτό το μάθημα ζωής που μας έκανε φεύγοντας»

Θα συμμετάσχω με όλη μου την καρδιά σε αυτήν τη δημοπρασία που γίνεται για τα μετάλλια του, για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που ο ίδιος επέλεξε. Παρακαλώ πολύ όμως, τα μετάλλια να επιστραφούν στην οικογένεια. Ας είναι μία εικονική δημοπρασία.

«Ας συγκεντρωθούν τα ποσά που χρειάζονται και τα μετάλλια που είναι όχι από ασήμι, αλλά από ιδρώτα, πόνο και δάκρυα, έχουν και λίγο Ελληνικό χρώμα μέσα τους. Παρακαλώ πολύ να είναι εκεί στην οικογένεια, για να τα θαυμάζουν τα παιδιά του…»


Διαβάστε επίσης: Ο αποχαιρετισμός στον Ολυμπιονίκη

Δείτε στο παρακάτω video το σχετικό απόσπασμα…

Μοιραστείτε το