Καραγκιόζης The Movie

Μοιραστείτε το

Ο Καραγκιόζης, ο αγαπημένος μας ήρωας έρχεται στους κινηματογράφους, στην πρώτη Ελληνική ταινία 3D animation, μεγάλου μήκους. Πολυμήχανος και ετοιμόλογος, o Καραγκιόζης και οι φίλοι του μπλέκουν σε περιπέτειες μέσα σε ένα πολύχρωμο – ζωντανό περιβάλλον, γεμάτο μουσική και τραγούδι.

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους,
8 Δεκεμβρίου 2022 στους κινηματογράφους


Ταινία 3D διαστάσεων

Ο νέος κόσμος του Καραγκιόζη και της παρέας του είναι πρωτοποριακός και συνάμα έχει σημείο αναφοράς την Ήπειρο της εποχής του 1800, όπου και για πρώτη φορά εμφανίζεται στον Ελλαδικό χώρο. Από εκεί αντλήθηκε η έμπνευση για το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, για τις ενδυμασίες και το σπιτικό του δημοφιλούς ήρωα της λαϊκής μας παράδοσης.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία 3D animation Ελληνικής παραγωγής, με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Μια ψυχαγωγική εμπειρία 3D διαστάσεων, που πλημμυρίζει από χαμόγελα και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα.

Το χθες της λαϊκής μας παράδοσης συναντιέται με το σήμερα και δημιουργεί τη συνταγή για ξεκαρδιστικά γέλια

Η ταινία «Καραγκιόζης The Movie» φέρει τη σφραγίδα ενός γνώστη, του Άθω Δανέλλη. Ενός από τους τελευταίους αυθεντικούς καραγκιοζοπαίχτες στην Ελλάδα, με πλούσιο βιογραφικό πάνω στην τέχνη του Θεάτρου Σκιών, στη μελέτη της, στην εξάπλωση και τη διάδοσή της.


Πρόκειται για μια παραγωγή της White Fox και συμπαραγωγή της Cosmote TV. H σκηνοθεσία είναι του Άκη Καρά και της Aικατερίνης Παπαγεωργίου, ενώ την παραγωγή υπογράφει η Αναστασία Μάνου. Στα τραγούδια ακούγονται εκτός από τον Άθω Δανέλλη, ο Γιάννης Νιάρχος, η Έλενα Μαραγκού και άλλοι.

Η ταινία «Καραγκιόζης The Movie» θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου 2022 στους κινηματογράφους. Ενώ από τον Ιανουάριο του 2023 θα προβάλλεται για σχολεία στο Θέατρο Μπέλλος.


Πλοκή – Σενάριο

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους, ώστε να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση του γραμματέα του χωριού. Ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη, ο οποίος τον εντυπωσιάζει με τις γνώσεις που ισχυρίζεται πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος…

Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο «Γραμματικός» του χωριού και πιάνει γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί. Αποκτά ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο στη μέση της πλατείας και οι συμπολίτες του δεν αργούν να προστρέξουν στις υπηρεσίες του.

Πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει, με το αζημίωτο βέβαια, και μόνο όταν δεν τον έχει πάρει ο ύπνος, αυτοσχεδιάζει στις επιστολές που συντάσσει. Πολύ σύντομα όμως, μέσα από ξεκαρδιστικά περιστατικά, αποκαλύπτεται πως οι γνώσεις που διαφήμιζε ότι έχει δεν ανταποκρίνονται και πολύ στην πραγματικότητα.

Το σενάριο της ταινίας «Καραγκιόζης The Movie» βασίζεται στην ιστορία του «Καραγκιόζης Γραμματικός».


Διαβάστε επίσης: Ποντιακά κόμικς με διδακτικό περιεχόμενο

Μοιραστείτε το