Το δάκρυ της Μνήμης

Μοιραστείτε το

«Το δάκρυ της Μνήμης» έρχεται για να νικήσει τη λήθη και να μας θυμίσει πως θύματα ενός κακού ριζικού υπήρξαν οι πρόγονοι μας. Ενός κακού ριζικού που με τη βία ξεριζώνει τον άνθρωπο από την Πατρίδα του.

Μία παράσταση ψυχής,
με συγκλονιστικά κείμενα και ήχους αιώνιους


Οι πρόγονοι μας

Από τον τίτλο της παράστασης γίνεται κατανοητό ότι δεν πρόκειται για κάποιο απλό δάκρυ από τα συνήθη, που έτσι κι αλλιώς η ζωή φανερώνει. Αλλά πρόκειται για μια προειδοποίηση στον θεατή, πως θα εισέλθει σε τόπους αιχμηρούς και χρόνους απάνθρωπους.

Εκεί που το δάκρυ από το λευκό της ζωής γίνεται κόκκινο, γίνεται αίμα, αίμα αθώων ψυχών.

Και έρχεται «Το δάκρυ της Μνήμης», για να νικήσει τη λήθη και να μας θυμίσει πως θύματα ενός κακού ριζικού υπήρξαν οι πρόγονοι μας. Ενός κακού ριζικού που με τη βία ξεριζώνει τον άνθρωπο από την Πατρίδα του, που αφαιρεί με το έτσι θέλω το βάρος της ύπαρξής του.

Οι πρόγονοι μας που ήρθαν στον κόσμο να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά τους άρπαξε η Ιστορία στις δαγκάνες της και κυριολεκτικά τους άλεσε.

Το δάκρυ της Μνήμης


Συντελεστές

Απ’ αυτό το «θεόπικρο αλεύρι» της Ιστορίας, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης ως απόγονος και κληρονόμος του «Μεγάλου Κακού», εμπνέεται και με «υλικά» τη μνήμη και το δάκρυ παρασκευάζει μια παράσταση ψυχής.

Μία παράσταση με συγκλονιστικά κείμενα και ήχους αιώνιους, ωσάν άρτο ζωής πικρό και συνάμα ζωηφόρο. Ως ελάχιστο κατευόδιο στη Μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας.

Μαζί του επί σκηνής ο καταξιωμένος Πόντιος τραγουδιστής Παναγιώτης Θεοδωρίδης και ο σπουδαίος συγγραφέας και λυράρης Δημήτρης Πιπερίδης. Στο αγγείο η Ειρήνη Σαχταρίδου.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ενώ τα κείμενα είναι του Φίλωνα Κτενίδη, του Αλέξανδρου Ακριτίδη, του Κωνσταντίνου Ζουρουφίδη, του Δημήτρη Πιπερίδη, της Ελένης Νυμφίδου – Παυλίδου και του Βένου Κωστελίδη.

Το σενάριο και η μουσική επιμέλεια ανήκει στον Παναγιώτη Θεοδωρίδη.

  • «Το δάκρυ της Μνήμης» μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε διάφορες παραστάσεις – εκδηλώσεις, ανά την Ελλάδα, όποτε αυτές ανακοινώνονται.


Διαβάστε επίσης: Το έχω στη καρδιά μου το «Κόκκινο Ποτάμι»

Μοιραστείτε το