Το παγκόσμιο ανερχόμενο αστέρι στην πάλη

Μοιραστείτε το

Ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης αναδείχθηκε «παγκόσμιο ανερχόμενο αστέρι στην πάλη» για το 2023, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης. Eπιβραβεύοντας έτσι και αναδεικνύοντας το μεγάλο ταλέντο του στην πάλη.

Το «άστρο» του Γιώργου Κουγιουμτζίδη έλαμψε ακόμα περισσότερο το 2023


Γιώργος Κουγιουμτζίδης

Η χρονιά τελειώνει για τον πρωταθλητή της ελευθέρας πάλης, Γιώργο Κουγιουμτζίδη, με ένα σπουδαίο τίτλο ως το «παγκόσμιο ανερχόμενο αστέρι στην πάλη», έτσι όπως ψηφίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (UWW) ανακοίνωσε τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς που φεύγει. Με τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή (στη κατηγορία των 74 κιλών) να παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου ανερχόμενου αθλητή στην ελευθέρα πάλη των ανδρών.


Αναμφίβολα η χρονιά που τελειώνει σε λίγες ημέρες ήταν ονειρική για τον Γιώργο Κουγιουμτζίδη

Το «άστρο» του Γιώργου Κουγιουμτζίδη έλαμψε ακόμα περισσότερο το 2023, με δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Καθώς ξεκίνησε τη σεζόν με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 και συνέχισε με αργυρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών.

Επίσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πέτυχε τον μεγαλύτερο στόχο του… μέχρι τον επόμενο. Ο οποίος ήταν να πάρει την πρόκριση και να κλείσει θέση για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, το «χρυσό παιδί» της Ελληνικής πάλης, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για τον μήνα Μάρτιο του 2023.


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Το 2024 όμως πλησιάζει, μαζί και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έτσι ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, με την Ολυμπιακή πρόκριση στα χέρια του, έχει καταστρώσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα ενόψει της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Επόμενος στόχος η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι

Το «φαινόμενο της Ελληνικής Πάλης» συνεχίζει την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, καθώς όπως είναι φυσικό έχει πολύ υψηλούς στόχους.

Για τον λόγο αυτό ο Πόντιος πρωταθλητής βρίσκεται ήδη στη Ρωσία, όπου συμμετέχει και προετοιμάζεται εντατικά σε ένα πολύ δυνατό καμπ προετοιμασίας. Εκεί όπου έχει την ευκαιρία να κάνει προπονήσεις με κορυφαίους και εγνωσμένης αξίας αθλητές της πάλης.

Μαζί του βρίσεται και ο προπονητής του Θέμις Ιακωβίδης, με τον οποίο έχουν καταρτίσει το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα.


Δείτε επίσης: Γιώργος Κουγιουμτζίδης – Η επική ανατροπή

Μοιραστείτε το