Το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» πάει Netflix

Μοιραστείτε το

Το «Maestro» έκανε την αρχή στο Netflix και απ’ ότι φαίνεται σειρά έχουν και άλλες Ελληνικές παραγωγές. Μεταξύ αυτών και η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», η οποία βρίσκεται πολύ κοντά προκειμένου να μπει στο Netflix.

Το «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση


Τι απάντησε η Μιμή Ντενίση

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η Μιμή Ντενίση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Netflix, προκειμένου μία από τις πιο ακριβές Ελληνικές παραγωγές, η «Σμύρνη μου Αγαπημένη», να προστεθεί στον κατάλογο την παγκόσμιας πλατφόρμας.

Η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έχει προβληθεί σε 700 αίθουσες στις ΗΠΑ

Απάντηση στο ενδεχόμενο να προβληθεί η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» στο Netflix, όπως το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, έδωσε η ίδια η Μιμή Ντενίση, η οποία φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ:

«Υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στο Netflix. Πρέπει να παιχτεί σε πολλές χώρες ακόμη και όταν τελειώσει η προβολή από εκεί, να πάει σε μία πλατφόρμα. Συζητάμε με πλατφόρμες και με ανθρώπους στο Hollywood που την είδαν και τους άρεσε πάρα πολύ»


Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχει προβληθεί στους κινηματογράφους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Έκανε μεγάλη αίσθηση και στην Αμερική, αλλά και σε όποια χώρα και αν παίχτηκε.


Υπόθεση ταινίας

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» είναι ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής. Μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ.

Πρόκειται για μια ταινία υπερπαραγωγή, υψηλών προδιαγραφών, η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου, που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Έχει εκτός από υπέροχο σενάριο και μία πλειάδα αγαπημένων ηθοποιών.


Η υπόθεση αφορά μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα που σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να συμπαρασταθεί στους Σύρους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί, κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς Φιλιώς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας «Μπαλτατζή». Όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.


Τα γυρίσματά της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Αναμένουμε να δούμε εάν θα ευοδωθούν οι συζητήσεις,
για να προστεθεί η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» στο Netflix


Διαβάστε επίσης: Γιατί πρέπει να μπει «Το Κόκκινο Ποτάμι» στο Netflix

Μοιραστείτε το