Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος με άρωμα Πόντου

Μοιραστείτε το

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» είχε άρωμα Πόντου. Σε ένα ειδικό επεισόδιο, με φιλανθρωπικό σκοπό, 8 Πόντιοι παίκτες συμμετείχαν στο τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ1, με τις γνώσεις και το κέφι τους.

Οι παίκτες έπαιξαν για να συμβάλουν στη φιλανθρωπική προσπάθεια του τηλεπαιχνιδιού


8 Πόντιοι παίκτες

Στο πιο viral και αγαπημένο τηλεπαιχνίδι γνώσεων, ο Τάσος Τρύφωνος υποδέχθηκε στο studio του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού, 8 παίκτες με κοινό στοιχείο τη Ποντιακή καταγωγή τους και την αγάπη για τις ρίζες τους.

Στο πλατό για να παίξουν στο τηλεπαιχνίδι «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», βρέθηκαν: Η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο τραγουδιστής και συνθέτης Κώστας Αγέρης, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, ο επιχειρηματίας Παύλος Ευμορφίδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μιχάλης Βλάχος, ο συγγραφέας και λυράρης Δημήτρης Πιπερίδης, ο ηθοποιός Αλέξης Παρχαρίδης και ο Πόντιος καλλιτέχνης Παναγιώτης Θεοδωρίδης από τη Κοζάνη.

Οι παίκτες διεκδίκησαν τα 10.000 ευρώ του «Πιο Αδύναμου Κρίκου», με τις γνώσεις και το κέφι τους, για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι 8 Πόντιοι παίκτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε γενικές ερωτήσεις, αλλά και σε αρκετές με «άρωμα Πόντου». Ερωτήσεις σχετικά με τη Ποντιακή διάλεκτο, Ποντιακή ιστορία και Ποντιακή παράδοση. Χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα» κάτω από τη πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή. Ο οποίος έχει ένα αντισυμβατικό ρόλο παρουσίασης και συνήθως «φαρμακερές» ατάκες για κάθε παίκτη.

Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος - Τάκης Βαμβακίδης


Κάποιος ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος

Κάποιος, όμως, μπέρδεψε την Ποντιακή λύρα με την Κρητική! Κάποιος δεν ξεχώριζε τον Πυρρίχιο χορό από τον Πεντοζάλη! Κάποιος αποχώρησε με κατεβασμένο το κεφάλι. Ποιος δεν είχε ιδέα από πατριδογνωσία;

Δείτε στο παρακάτω video, το «Ποντιακό» επεισόδιο του «Πιο Αδύναμου Κρίκου» που προβλήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2023, στην ΕΡΤ1

Το δημοφιλές σε όλο τον κόσμο τηλεπαιχνίδι γνώσεων του BBC, «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος» (The weakest link) με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος, προβάλλεται καθημερινά στις 19:00 στην ΕΡΤ1.

  • Executive producer: Στέφανος Καλλιγιάννης
  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαχνής
  • Αρχισυνταξία: Γιάννης Χατζηγεωργίου
  • Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
  • Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Γραμματόπουλος
  • Συντονισμός παραγωγής: Ελένη Παντελή
  • Casting director: Εβίτα Παπανικολάου
  • Εταιρεία Παραγωγής: J.K Productions
Μοιραστείτε το