Γιατί πρέπει να μπει «Το Κόκκινο Ποτάμι» στο Netflix

Μοιραστείτε το

Γιατί «Το Κόκκινο Ποτάμι» του OPEN TV πρέπει να μπει στο Netflix. Πως εκατομμύρια τηλεθεατές, ανά τον κόσμο, θα μπορέσουν να μάθουν για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εξάλλου, δεν χρειάζεται να είσαι Πόντιος για να συγκινηθείς με «Το Κόκκινο Ποτάμι», φτάνει να είσαι άνθρωπος


Το Κόκκινο Ποτάμι

«Το Κόκκινο Ποτάμι» ξετυλίγει το χρονικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους. Μέσα από μια ανθρώπινη ιστορία δύο παραδοσιακών Ποντιακών οικογενειών, κατά τα χρόνια μιας τραγικής ιστορικής περιόδου (1908 – 1925).

Πρόκειται για μια δραματική σειρά εποχής, κινηματογραφικών προδιαγραφών, με υψηλή αισθητική και διακεκριμένους συντελεστές. Σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

Μια σειρά αποτελούμενη από 171 ηθοποιούς, 1.140 κομπάρσους, καθώς και 629 κουστούμια εποχής για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ενώ τους συντελεστές της παραγωγής πλαισιώνουν καθηγητές Τουρκικών, Ρωσικών, Αρμένικων, Ποντιακών και Γαλλικών.

Για τις ανάγκες της σειράς, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων: στη Δράμα, στη Βέροια, στην Έδεσσα, στη Νάουσα, στη Κοζάνη, στη Ξάνθη, στα Τρίκαλα, στον Πειραιά και στο Λαύριο. Αλλά και στη Γαλλία και τη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη).

Όλοι αυτοί οι αριθμοί καθώς και η αίσθηση που έχει προκαλέσει στους τηλεθεατές, αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές, στην Ελληνική τηλεόραση, των τελευταίων χρόνων.

Η τηλεοπτική σειρά που ήρθε να καλύψει μια μαύρη σελίδα της ιστορίας μας, θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια. Ενώ τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2021.


Λίγα λόγια για το Netflix

Το Netflix θεωρείται ο πρωτοπόρος στη διαδικτυακή τηλεόραση. Για τους λάτρεις των σειρών δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς ήδη έχει μπει στη καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα διαδικτυακής ψυχαγωγίας, με πάνω από 150 εκατομμύρια συνδρομητές σε περισσότερες από 190 χώρες. Οι οποίοι απολαμβάνουν τηλεοπτικό περιεχόμενο (ταινίες – σειρές – ντοκιμαντέρ), που κάποια από αυτά έχουν αφήσει ιστορία. Σειρές όπως: House of Cards, Orange is the New Black, Stranger Things, Breaking Bad, La Casa De Papel κ.α.

Το περιεχόμενο που προσφέρει το Netflix στους συνδρομητής του διακρίνεται σε αγορασμένο και πρωτότυπο περιεχόμενο

Ειδικότερα για το πρωτότυπο περιεχόμενο, να επισημάνουμε το εξής: Το Netflix παράγει δικό του περιεχόμενο ή συνάπτει συνεργασίες. Συνεργάζεται με κανάλια, διανομείς, παραγωγούς και δημιουργούς, προκειμένου να εξασφαλίσει την αποκλειστική μετάδοση (streaming) σειρών και ταινιών. Αυτές οι παραγωγές αποκαλούνται «Πρωτότυπο περιεχόμενο του Netflix».


Τοπικές παραγωγές του Netflix

Το Netflix μεταξύ άλλων ενδιαφέρεται και για περιεχόμενο µε ντόπιες υπογραφές, από κάθε γωνιά της Γης. Για τον λόγο αυτό συνάπτει επίσης συνεργασίες, ώστε να προσφέρει σειρές και ταινίες υλοποιημένες µε το δυναµικό της εκάστοτε χώρας (ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς).

Ο γίγαντας του streaming στρέφεται όλο και περισσότερο σε διεθνής παραγωγές, για να προωθήσει την ανάπτυξη του

Οι τοπικές παραγωγές αποτελούν μέρος της διεθνούς στρατηγικής της εταιρείας από το ξεκίνημα της, και συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη διεθνή της ανάπτυξη. Η πρακτική των συνεργασιών δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.

Το Netflix προσθέτει περιεχόμενο από διάφορες χώρες του κόσμου, προκειμένου η ταινιοθήκη του να αποκτήσει τοπικό «άρωμα» και έτσι να προσελκύσει νέους συνδρομητές, πέραν των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στελέχη του Netflix, κάποια στιγμή η διαδικτυακή πλατφόρμα θα ξεκινήσει να προβάλλει περιεχόμενο και από την Ελληνική βιομηχανία του θεάματος. Ελληνικές παραγωγές, που θα δώσουν ανάσα ζωής στη συρρικνωμένη τα τελευταία χρόνια παραγωγή θεάματος της χώρας μας.

Είναι επίσης γεγονός πως σε λίγο καιρό ο ανταγωνισμός θα μεγαλώσει για το Netflix, με νέους παίκτες «να μπαίνουν στα χωράφια του». Αυτό μεταφράζεται σε μια «αναγκαστική» στροφή προς την ποιότητα, έναντι της ποσότητας, σε αντίθεση με την πολιτική που ίσως ακολουθούσε κατά το παρελθόν.


Το Κόκκινο Ποτάμι στο Netflix

Και εδώ έρχεται η πρόταση μας, για την υπερπαραγωγή του OPEN TV, που όπως φαίνεται θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, την τηλεοπτική σεζόν 2019-2020…

«Το Κόκκινο Ποτάμι» να είναι από τις πρώτες Ελληνικές σειρές που θα μπει στη πλατφόρμα του Netflix

Πρόκειται για μια ιστορική – δραματική σειρά που θα δώσει την ευκαιρία σε εκατομμύρια τηλεθεατές, ανά τον κόσμο, να μάθουν για το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Να μάθουν για τη Γονοκτονία των Ποντίων.

Μια σειρά για τα δεινά που υπέστησαν οι Πόντιοι και που τόσο λίγα γνωρίζουν (ίσως και καθόλου) αρκετοί. Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, μέσα από μια καταλυτική ερωτική ιστορία. Ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας.


Πως ακριβώς θα μπορούσε «Το Κόκκινο Ποτάμι» να ενσωματωθεί στο Netflix;

Να τονίσουμε πως θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην ταινιοθήκη του Netflix με το τέλος προβολής της από το OPEN TV.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο ενσωμάτωσης και προβολής θα μπορούσε να είναι αυτό που υιοθετήθηκε και για το «La Casa De Papel». Μια Ισπανική σειρά που ξεκίνησε αρχικά να προβάλλεται (το 2017) στο Ισπανικό κανάλι «Antena 3». Και στη συνέχεια αγόρασε τα δικαιώματα το Netflix, για να το προβάλει παγκοσμίως.

Το αποτέλεσμα ήταν, με τη παγκόσμια προβολή της Ισπανικής σειράς, το κοινό να αυξηθεί κατακόρυφα. Μάλιστα έφτασε να γίνει η πιο δημοφιλής (μη Αγγλόφωνη) σειρά στην ιστορία του Netflix.

Lelevose.GR

Μοιραστείτε το