Το Χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής

Μοιραστείτε το

Το βιβλίο αυτό αφηγείται, σε 256 σελίδες σε μορφή κόμικς, την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Του τραγικότερου γεγονότος σε ολόκληρη την ιστορία του Ελληνισμού.

Μια κρίσιμη χρονική περίοδος, όχι μόνο για την Ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια ιστορία


Ιστορία σε κόμικς

Μέσα από αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας επιχειρεί να χτίσει μια κατανόηση των γεγονότων ως αποτέλεσμα πράξεων που συντελέστηκαν σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο και επιλέχθηκε το χρονικό διάστημα 1914-1922.

Για την όσο το δυνατόν πιο ιστορικά αξιόπιστη αποτύπωση των γεγονότων, ολόκληρη η αφήγηση έχει βασιστεί σε έγκριτη βιβλιογραφία που παρουσιάζεται στο τέλος τους βιβλίου. Παρομοίως, όλη η εικονογράφηση έχει βασιστεί σε πρωτογενές οπτικό υλικό από φωτογραφίες της εποχής.


Μέσα από τις 256 σελίδες του βιβλίου, αναδεικνύονται τα σημαντικότερα γεγονότα, οι αποφάσεις, οι κρυφές ιστορικές λεπτομέρειες, το διπλωματικό παρασκήνιο και το πολεμικό σκηνικό που οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα του 1922


Στις αρχές του 20ου αιώνα η τεράστια Οθωμανική αυτοκρατορία είναι ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια. Η Ευρώπη προοδεύει με αλματώδεις ρυθμούς και έχει αυξήσει την επιρροή της στα εδάφη της παρηκμασμένης αυτοκρατορίας.

Οι Έλληνες ωφελούνται από αυτή την δυτική οικονομική διείσδυση και φτάνουν να ελέγχουν μεγάλο μέρος του εμπορίου, της βιομηχανίας και του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Σε ολόκληρη την Οθωμανική επικράτεια ανοίγουν συνεχώς νέα Ελληνικά σχολεία και δημιουργούνται Πολιτιστικοί Σύλλογοι που προωθούν τον Ελληνισμό.

Παράλληλα με την εξέλιξη των γεγονότων, ο συγγραφέας αφηγείται και 4 ιστορίες που έχουν μια μυθιστορηματική χροιά

Σε αυτές αποτυπώνεται μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες απλών ανθρώπων. Η χαρά, η λύπη και η αγωνία μιας μητέρας, ενός πατέρα και μιας κόρης από τη Μικρά Ασία και ενός στρατιώτη και του πατέρα του από την Παλαιά Ελλάδα.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Θεοχάρης Σπύρος
  • Εικονογράφος: Σακελλαροπούλου Χρυσαυγή
  • ISBN: 978-618-85291-4-4
  • Κατηγορία: Ιστορία σε Κόμικς
  • Εκδότης: Byzantine Tales
  • Έτος έκδοσης: 2022
  • Σελίδες: 256
  • Ενδεικτική τιμή: 15€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης: Από την Άλωση στη Μικρασιατική Καταστροφή

Μοιραστείτε το