Το DNA των «Τούρκων» στη Τραπεζούντα

Μοιραστείτε το

Από όταν ξεκίνησαν τα τεστ DNA στην Τουρκία, με πολλούς «Τούρκους» να αναζητούν τις ρίζες τους, το τουρκικό καθεστώς έχει βρει τον μπελά του.

Ο εκτουρκισμός καταρρέει στις κοιτίδες και τα οχυρά του Ποντιακού Ελληνισμού


Ελληνόφωνα χωριά

Ότι μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων «Τούρκων» είναι Ελληνικής καταγωγής, απόγονοι εξισλαμισμένων – εκτουρκισμένων Ελλήνων, είναι γνωστό από την ιστορία. Όπως επίσης πολλοί «Τούρκοι» είναι Αρμενικής, Κουρδικής, Αραβικής, Λαζικής και Κιρκάσσιας καταγωγής.

Στον Πόντο μέχρι και σήμερα υπάρχουν ορεινά Ελληνόφωνα χωριά, όπου κατοικούν ελληνόφωνοι πληθυσμοί, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Όπως και ξέρουμε ότι στην Τραπεζούντα, την πρωτεύουσα του Πόντου, ολόκληρες γειτονιές κατοικούνται από Ελληνόφωνους «Τούρκους». Κάτι που έχει παραδεχτεί και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πολλοί από τον δυτικό Πόντο, φεύγοντας από τις εξισλαμιζόμενες ιδιαίτερες πατρίδες τους, είχαν εγκατασταθεί στην Τραπεζούντα. Για αυτό και συναντούμε διάφορες παραλλαγές της Ποντιακής διαλέκτου στην επαρχία της Τραπεζούντας.


Ελληνικό DNA

Δεν είναι όμως μόνο η Ελληνική γλώσσα που μαρτυρεί την Ελληνική καταγωγή των κατοίκων της Τραπεζούντας. Είναι και τα τεστ DNA.

Από όταν ξεκίνησαν τα τεστ DNA στην Τουρκία, με πολλούς «Τούρκους» να αναζητούν τις ρίζες τους, το τουρκικό καθεστώς έχει βρει τον μπελά του.

Ο εκτουρκισμός καταρρέει, ιδίως σε περιοχές που υπήρξαν επί χιλιετίες κοιτίδες και οχυρά του Ελληνισμού, όπως ο Πόντος.


Τούρκος ανάρτησε τον χάρτη της πόλης, όπου με μπλε χρώμα είναι χρωματισμένες οι συνοικίες με Ασιατικό DNA και ομολόγησε:

«Εκτός από μερικές γειτονιές, δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Τραπεζούντα»

Και συνέχισε:

«Εάν κάνω τεστ DNA, θα βγω Πόντιος Έλληνας»

Να σημειωθεί ότι οι αναρτήσεις αυτές έγιναν σε τουρκικό εθνικιστικό προφίλ.


Οι Ελληνικής καταγωγής «Τούρκοι» στον Πόντο υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Αρκετοί Ελληνόφωνοι Πόντιοι, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, συνειδητοποιώντας την Ελληνική τους καταγωγή, έχουν καταφύγει και ζουν στην Ελλάδα.


Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ο αναδυόμενος πολιτικός ηγέτης της Τουρκίας. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έχει δημιουργήσει και δεσμούς με την Ελλάδα. Όχι μόνο λόγω της καταγωγής του από την Τραπεζούντα, αλλά και επειδή διετέλεσε δήμαρχος του Μπεϊλίκτουζου. Από όπου είχαν μεταναστεύει Έλληνες κατά τη περίοδο της ανταλλαγής των πληθυσμών.


Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Μοιραστείτε το