Η Τουρκία ζητάει αποζημίωση για τη Γενοκτονία

Μοιραστείτε το

Η Τουρκία, παραχαράσσοντας την ιστορία, ζητάει και αποζημίωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνέχεια των δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών για την 19η Μαΐου.

Συνεχίζει τις προκλήσεις και ξεπερνάει κάθε όριο η Τουρκία

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πίσω από αυτές τις δηλώσεις. Των οποίων στόχος είναι «να πυροδοτήσουν μίσος κατά της Τουρκίας».

Ενώ με ακραία προκλητικό τρόπο χαρακτηρίζει ως «ακραίους κύκλους», τους πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«H 19η Μαΐου 1919 σηματοδοτεί την αρχή του εθνικού μας αγώνα που οδήγησε στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Και εορτάζεται με μεγάλη υπερηφάνεια κάθε χρόνο στην Τουρκία και το εξωτερικό.

Οι απόπειρες κάποιων ακραίων κύκλων στην Ελλάδα να επισκιάσουν αυτή τη σημαντική ημέρα με φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας μας. Με ενέργειες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν μίσος κατά της Τουρκίας. Όπως επίσης και με δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα, οι οποίες διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα, έχοντας δικά τους πολιτικά κίνητρα. Δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτές.

Υπενθυμίζουμε σε εκείνους που επικαλέστηκαν αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς, την ευθύνη της Ελλάδας για τις θηριωδίες που διέπραξε ο στρατός της. Οι οποίες επίσης παραβίαζαν τους νόμους πολέμου κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καθώς και την υποχρέωσή της να καταβάλει αποζημίωση για τη γενοκτονία. Η οποία καθορίστηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αναφέρουμε ότι όταν οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό κατά των Τούρκων έφτασαν σε αδιανόητο μέγεθος, οι σύμμαχοι της Ελλάδας ίδρυσαν μια Επιτροπή Ερευνών. Και αναγνώρισαν απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού Στρατού.

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί που στοχεύουν στην ιστορία μας δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική, τη συνείδηση ​​και τη δικαιοσύνη. Αυτή η ρητορική είναι ασυμβίβαστη με τους στόχους μας για την προώθηση των διμερών μας σχέσεων. Και αφήνει μια αρνητική κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Ο διορισμός του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Βενιζέλο το 1934, μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποτελεί τη σαφέστερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό θέμα μεταξύ των δύο χωρών. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ορισμένων ανεύθυνων πολιτικών και ριζοσπαστών Ελλήνων».Μοιραστείτε το