Διάκριση για το επιτραπέζιο παιχνίδι «Εύξεινος Πόντος»

Μοιραστείτε το

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης στην Καβάλα, για τη διάκριση τους στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού.

Με την εξαιρετική τους δουλειά κατάφεραν να αποσπάσουν το 1ο βραβείο


1ο βραβείο σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό

Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων τόσο οι μαθητές της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης, όσο και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός τους (μαθηματικός) Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης. Αφού κατάφεραν να αποσπάσουν το 1ο βραβείο στον «Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού».

Συνεργάστηκαν με προθυμία, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει…

Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού επιτραπέζιων παιχνιδιών, τη χρονιά 2021-2022, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης συνεργάσθηκαν με υπευθυνότητα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωτοτύπου επιτραπέζιου «Εύξεινος Πόντος». Το θέμα και οι στόχοι του οποίου σχετίζονται με το μάθημα της ιστορίας.

Η εξαιρετική τους δουλειά βασίστηκε στη συνεργασία, την υπευθυνότητα και κυρίως την επιθυμία για δημιουργικότητα. Το έργο τους διακρίθηκε ανάμεσα σε εξαιρετικής ποιότητας συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα και η βράβευσή τους δίνει χαρά σε όλους τους μαθητές, καθώς και στον Σύλλογο διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης.


Παιχνιδοκεντρική μάθηση

Στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Εύξεινος Πόντος» γίνεται αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της περιοχής του Πόντου σε διάφορες χρονικές περιόδους, αναδεικνύονται κομβικές προσωπικότητες και προβάλλονται στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης.

Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα πτυχές της Ιστορίας, αλλά και στοιχεία της καθημερινότητας και της ζωής των κατοίκων του Πόντου. Επίσης εξοικειώθηκαν με τις μεθόδους της «παιχνιδοκεντρικής μάθησης» και ανέπτυξαν δεξιότητες μηχανιστικής και σχεδιαστικής σκέψης.


– Διαβάστε επίσης: «Ντοπιολαλιά» – Επιτραπέζιο παιχνίδι

Δείτε στο παρακάτω video – περιγραφή από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης της Καβάλας, για το πως παίζεται το επιτραπέζιο παιχνίδι «Εύξεινος Πόντος».

* Η Νικήσιανη (Δημοτική Κοινότητα Νικήσιανης – Δημοτική Ενότητα ΠΑΓΓΑΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΠΑΓΓΑΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΑΒΑΛΑΣ, που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μοιραστείτε το