Για να υπάρχει φιλία ανάμεσα στους λαούς…

Μοιραστείτε το

Η Πόντια εκπαιδευτικός από τις ΗΠΑ, Βασιλική Τσανακτσίδου, μιλάει για τη φιλία ανάμεσα στους λαούς. Με αφορμή την απόσυρση του βιβλίου της Β’ Λυκείου στην Κύπρο, λόγω Κεμάλ Ατατούρκ. Ο οποίος μέσα από αυτό, εκθειάζεται και προβάλλεται ως υπόδειγμα «ηγεσίας».

Το να χορεύουμε τσιφτετέλι, τρώγοντας κιοφτέδες γιαουρτλού, δεν είναι φιλία των λαών!

Θυμίζουμε πως πριν μερικές ημέρες το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου προχώρησε στην απόσυρση βιβλίου διδασκαλίας της Αγγλικής, που χρησιμοποιείται στη B’ Λυκείου. Εξαιτίας αναφοράς στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται πως εντοπίστηκε αναφορά στο βιβλίο, μέσα από την οποία εκθειάζεται και προβάλλεται ο Κεμάλ Ατατούρκ, ως υπόδειγμα «ηγεσίας».

Η εκπαιδευτικός Βασιλική Τσανακτσίδου, με ανάρτηση της στο Facebook, σχολιάζει τα γεγονότα αυτά. Διαβάστε παρακάτω, ολόκληρη την ανάρτηση της:


Η ανάρτηση

Έσκισαν στην Κύπρο την σελίδα που υμνούσε τον Κεμάλ, τον γενοκτόνο.

Όχι δεν με εκπλήσσει η αντίδραση του τουρκικού κράτους που μας απειλεί ότι όποιος δεν σέβεται τον γενοκτόνο θα βρει απέναντι του την Τουρκική Δημοκρατία (την ποια;) και το τουρκικό έθνος.

Ξέχασαν να μας απειλήσουν και με τον πεντάστερο τουρκικό στρατό, που εδώ και δεκαετίες πολεμάει με τα εικοσάχρονα κορίτσια του Κουρδιστάν και δυσκολεύεται.

Όχι δεν με εκπλήσσει η αντίδραση των γιαλαντζί Διεθνιστών. Που εξοργίστηκαν με την «απρεπή» συμπεριφορά αυτών που έσκισαν την σελίδα και αποσύρουν το βιβλίο.

Αυτοί οι ντεμέκ Διεθνιστές προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας πείσουν ότι το ότι έσφαξε ο γενοκτόνος τους προγόνους μας, είναι πράξη φιλίας των λαών και πρέπει να την υμνούμε και να πούμε και ένα ευχαριστώ όπως έκανε ο Βενιζέλος.

Λοιπόν για να συνεννοηθούμε…

Και εμείς για την φιλία των λαών αγωνιζόμαστε, για αυτό διεκδικούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Γιατί για να υπάρχει φιλία ανάμεσα στους λαούς πρέπει να υπάρχει σεβασμός, του ενός λαού προς τον άλλον. Και για να σε σεβαστώ εγώ φίλε τουρκικέ λαέ, πρέπει να παραδεχτείς τα λάθη σου για να μην τα επαναλάβεις και πρέπει να ζητήσεις συγνώμη…

Αυτό είναι Φιλία των Λαών


Το να πίνουμε μαζί ρακί και να τρέχουμε στην Πόλη να αγοράσουμε φτηνά δερμάτινα και να χορεύουμε μαζί τσιφτετέλι, τρώγοντας κιοφτέδες γιαουρτλού, δεν είναι φιλία των λαών.

Αυτό γκομενιλίκι είναι… της μιας βραδιάς.

Άντε να σας χαρώ εδώ μέσα.

Διανοείται κανείς να κυκλοφορήσει και να διδάσκεται στα σχολεία, βιβλίο το οποίο θα παρουσιάζει τον Χίτλερ σαν χαρισματικό ηγέτη και ήρωα του Γερμανικού έθνους;

Ε αυτά τα «παλληκάρια» Χιτλερ και Κεμαλ, τα ίδια χαρίσματα είχαν και με τον ίδιο τρόπο «αγωνίστηκαν» για το έθνος τους.

Δεν θέλω διακρίσεις κύριοι Διεθνιστές, δεν θέλω διακρίσεις.


Βασιλική Τσανακτσίδου

Η Βασιλική Τσανακτσίδου εργάζεται ως εκπαιδευτικός στις Η.Π.Α. Είναι γνωστή στην ομογένεια των Η.Π.Α. από τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνει, με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Norwalk.

Καθώς επίσης και από την ενεργό συμμετοχή της στους αγώνες της ομογένειας, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η Βασιλική Τσανακτσίδου είναι η δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους «Genocide – A true story» (Γενοκτονία – Μια αληθινή ιστορία).


– Διαβάστε περισσότερα: Κύπρος: Απόσυρση σχολικού βιβλίου «λόγω» Κεμάλ Ατατούρκ

Μοιραστείτε το