Η Καλαμαριά τίμησε τον Χάρρυ Κλυνν

Μοιραστείτε το

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, στην Καλαμαριά, για τη μετονομασία του γηπέδου σε «Βασίλη Τριανταφυλλίδη». Μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Έδωσαν το όνομα του Βασίλη Τριανταφυλλίδη στο γήπεδο του Απόλλωνα


Γήπεδο Βασίλη Τριανταφυλλίδη

«Η Καλαμαριά άργησε να τον τιμήσει, όμως εκείνος την είχε πάντα στην καρδιά του και την αναμόχλευε πάντα στα κείμενα και στις λέξεις του», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η εκδήλωση, την οποία άνοιξε ο Σάκης Τανιμανίδης, ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα (το οποίο παρουσίασε ο δημοσιογράφος της Δημοτικής τηλεόρασης Παναγιώτης Κρινής) στη ζωή και τη δράση του αείμνηστου καλλιτέχνη και πολιτικού, που επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα και ο Θανάσης Γιώγλου.

Στην ομάδα δεν ξέχασαν ποτέ την προσφορά του «Χάρρυ Κλυνν»

Για τον άνθρωπο Βασίλη Τριανταφυλλίδη – Χάρρυ Κλυνν, που διετέλεσε και πρόεδρος της αγαπημένης ομάδας της Καλαμαριάς, μίλησε και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φώτης Μπαλτίδης.

Ενώ τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου και ταυτόχρονα μεγάλο το καμάρι μου. Συγκίνηση, γιατί ζω τούτη δω τη στιγμή που εκπληρώνω το χρέος μου σαν άνθρωπος, σαν Γιάννης και ανταποκρίνομαι στην πολιτική μου ευθύνη ως δήμαρχος τούτης εδώ της πόλης, να αποτίσω φόρο τιμής στον μεγάλο Καλαμαριώτη»


Τίμησαν και τη Λιζέτα Νικολάου

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά, με ένα ξεχωριστό video, και στην Καλαμαριώτισσα Λιζέτα Νικολάου, που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή. Συγκινητική εικόνα υπήρξε και η καρέκλα με την ανθοδέσμη, που ζήτησε ο Δήμαρχος να υπάρχει προς τιμήν της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια την εμφάνισή τους στη σκηνή έκαναν τα αδέρφια Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, που με τα τραγούδια και τη μουσική τους ξεσήκωσαν το κοινό.

Τα χορευτικά τμήματα των Ποντιακών συλλόγων της Καλαμαριάς (Αδερφότητα Κρωμναίων, Σύλλογος Καυκασίων «ο Προμηθέας» και «Μίθριοι», με παραδοσιακές φορεσιές ολοκλήρωσαν το σκηνικό, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να χορέψει μαζί τους στη μεγάλη γιορτή που είχε στηθεί.

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Απόλλωνα χάρισε δύο μπλούζες της ομάδας στους καλλιτέχνες, στις οποίες αναγράφονταν το 353.000 των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Ιουστίνος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς.


Ο Χάρρυ Κλυνν και το ποδόσφαιρο

Ο Χάρρυ Κλυνν κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης «έφυγε» από την ζωή τον Μάιο του 2018, σε ηλικία 78 ετών. Σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Καθώς αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους και αγαπημένους Έλληνες κωμικούς, διαθέτοντας μεγάλο ταλέντο στη σάτιρα.

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε το 1940 στη Καλαμαριά, από Πόντιους πρόσφυγες γονείς, τον Νίκο και την Κυριακή. Μεγάλωσε στη Καλαμαριά που πολύ αγαπούσε και την οποία είχε βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς ήταν και ο αθλητισμός.

Από το 1980 ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και τον αγαπημένο του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πήρε την ομάδα από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και το 1983 την ανέβασε στην Α’ Εθνική. Παραμένοντας επί 7 συναπτά έτη στην Α’ κατηγορία.

Με την επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου, ήταν ο ιδρυτής της «ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς». Ενώ διετέλεσε και πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ.


Διαβάστε επίσης: Η Αρετσού της προσφυγιάς

Μοιραστείτε το