Η τηλεοπτική σειρά που μας συγκλόνισε

Μοιραστείτε το

Τη φετινή τηλεοπτική χρονιά «Το Κόκκινο Ποτάμι» καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια προβολής του. Η σειρά του OPEN TV, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές και κέρδισε τις εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο.

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της Ελλάδας


Το Κόκκινο Ποτάμι

«Το Κόκκινο Ποτάμι» μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε στον χρόνο και ξετύλιξε στις οθόνες μας τα «πέτρινα» χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου. Κυρίως όμως μας συγκλόνισε, κορυφώνοντας το δράμα στο πολυαναμενόμενο τραγικό φινάλε του, το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά που έριξε φως σε ένα κομμάτι της ιστορίας των Ποντίων, με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα η τηλεόραση.

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές, «Το Κόκκινο Ποτάμι», βασίστηκε στο ομώνυμο ιστορικό βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη. Μια παραγωγή αποτελούμενη από 171 ηθοποιούς και 3246 κομπάρσους, και 45 μέλη τηλεοπτικού συνεργείου. Ταξίδεψε σε Γαλλία και Ρωσία αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας (Ξάνθη, Ημαθία, Τρίκαλα, Αττική κ.α.), καταγράφοντας συνολικά 1944 ώρες γυρισμάτων (με γυρίσματα σε καθημερινή βάση). Ενώ για τα γυρίσματα της σειράς χρησιμοποιήθηκαν 629 κοστούμια εποχής.

Να επισημανθεί επίσης πως για «Το Κόκκινο Ποτάμι» χρειάστηκαν 3 χρόνια έρευνας και 1 χρόνος προετοιμασίας.


Τηλεθέαση – Twitter

Το τηλεοπτικό κοινό έφερε το μεγάλο φινάλε στη κορυφή της τηλεθέασης, με μέσο όρο 19,9% στο δυναμικό κοινό και 21,2% στο σύνολο. Τη σειρά παρακολούθησαν 762.000 τηλεθεατές στο μέσο λεπτό και 1.372.000 τηλεθεατές για έστω ένα λεπτό. Επίσης, μέσα από το tvopen.gr και την εφαρμογή του OPEN TV παρακολούθησαν τη σειρά 120.000 μοναδικοί χρήστες.

Ενώ για μια ακόμα φορά το #KokkinoPotami ήταν No1 trend στο Ελληνικό Twitter, με περισσότερα από 5.600 μηνύματα τηλεθεατών. Μηνύματα συγκίνησης για την ιστορία που διηγήθηκε η σειρά, με μοναδικό, για ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας.

Να σημειωθεί πως «Το Κόκκινο Ποτάμι», από την έναρξη της προβολής του, στις 6 Οκτωβρίου 2019, ήταν πρώτο πρόγραμμα στο δυναμικό κοινό, στη ζώνη μετάδοσης του, τις Κυριακές τα βράδια. Με μέσο όρο τηλεθέασης των 32 επεισοδίων 22,2% στο δυναμικό κοινό και 21,4% στο σύνολο.


1821

Ο Μανούσος Μανουσάκης, ο σκηνοθέτης των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών, ετοιμάζεται ήδη για το επόμενο τηλεοπτικό του εγχείρημα. Αυτή τη φορά θα πρόκειται για μια σειρά για το 1821 και την Ελληνική Επανάσταση. Για το μεγαλείο του Αγώνα και για τη μικρότητα των πολιτικών συμφερόντων, Ελληνικών και ξένων.

Η νέα σειρά θα ξεκινάει από τον απαγχονισμό του Γρηγορίου του Ε΄ (1821) και θα τελειώνει στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (1827). Θα περνάει όλη αυτή η κοινωνική, πολιτική και ηρωική περίοδος μέσα από τα μάτια δύο ερωτευμένων νέων που ζουν τα γεγονότα, αγωνίζονται, υποφέρουν, χαίρονται, λυπούνται και νικούν.

Η ιστορία θα βασίζεται σε ένα βιβλίο του 1850. Μέσα στις σελίδες του οποίου, με αφορμή το ερωτευμένο ζευγάρι, θα διατρέχει όλη την επανάσταση. Η μελέτη και η έρευνα για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς απαιτείται πολύς χρόνος για την προετοιμασία.

Ηθοποιοί θα κληθούν να ενσαρκώσουν μεγάλες μορφές του αγώνα και ήρωες της επανάστασης. Όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Λόρδος Βύρων και πολλούς άλλους.

Η νέα σειρά προορίζεται για το 2021 ή ακόμη και το 2022

Μοιραστείτε το